Ugrás a tartalomra

Újraindult a magyar nyelvű oktatás Feketetón

2018.10.17
07:34
2018.10.17
19:59
Forrás
Pannon RTV
Az MNT közösségünk életében címmel tartottak lakossági találkozót Feketetón a Magyar Összefogás lista jelöltjei. A Jovan Popović Általános Iskola feketetói kihelyezett tagozatáról is szó volt.

Nemcsak a helyiek, de a környéken élők számára is fontos, hogy ne zárják be a feketetói iskolát. Marias Ileana Ella, Egyházaskér: „Most nagyon kellett harcolni, mert Csókáig kellett vinni a gyereket. Hat óra húszkor van autóbusz Csókára, nyolc órakor kezdődik a tanítás. Az a nyolc éves gyerek, meg kisebbek is voltak közöttük, mit csinál reggel? Nem törődött velük senki.”

A résztvevők között akadtak olyan szülők is, akik korábban a feketetói iskolába járatták a jelenleg már középiskolás gyereküket. Ábrahám Ildikó, Feketetó: „Elég nehéz volt abban az időben is megtartani az iskolát. Akkor is be akarták csukni, de akkor még nagyobb számban voltak gyerekek, és akkor nem volt olyan nehéz kiharcolni, mint most.”     

Jerasz Anikó, a Magyar Összefogás jelöltje elmondta, a Magyar Nemzeti Tanács az elmúlt időszakban végig kiállt a feketetói közösség mellett annak érdekében is, hogy megmaradhasson az iskola: „Öt gyermek jár most ebbe az összevont tagozatba. A közösség, a szülők, nagyszülők megkeresésének természetesen eleget tett a Magyar Nemzeti Tanács, és mellettük volt ebben a harcban, amely nagyon kemény harc volt, hogy a tagozatot, az épületet újra megnyissák. Újra beinduljon a magyar nyelvű oktatás Feketetón.”

Az érintett gyermekek október elsején kezdhették meg a tanulmányaikat a feketetói iskolában – hangzott el a közösségi találkozón.   

Feketetó
Magyar Összefogás
Jerasz Anikó

Most

Népszerű

Álommunka, álombér?

Egyetlen napot sem kell várniuk, hogy munkát kapjanak, a fizetésük pedig több mint 200 ezer dinár is lehet. A felmérések szerint jelenleg a gépészmérnökök a legkeresettebbek a szerbiai munkaerőpiacon.