Ugrás a tartalomra

Újranyitnak az amerikai szövetségi hivatalok

2018.01.23
10:46
2024.03.19
08:50
Forrás
MTI
Az amerikai szenátus elsöprő többséggel szavazta meg a kormányzati leállás befejezését, majd a képviselőház is megszavazta hétfőn a kormányzat működtetésének finanszírozását biztosító törvényt.

Az amerikai szenátus elsöprő többséggel szavazta meg a kormányzati leállás befejezését. Chuck Schumer szenátor, a demokraták szenátusi frakciójának vezetője elfogadta a megállapodást, amelyet Donald Trump javasolt. Az Egyesült Államok elnöke a nyilatkozatban leszögezte, örül, hogy a demokraták és a kongresszus észhez tért, és finanszírozzák a katonák, határőrök, mentősök és tűzoltók munkáját. Trump hozzátette, az adminisztrációja a tisztességtelen illegális bevándorlás problémájának megoldásán dolgozik majd.

A kormányhivatalok és ügynökségek munkája elvileg pénteken éjfélkor állt le, mivel a szenátusban nem sikerült megállapodásra jutniuk a republikánus és a demokrata párti politikusoknak a működtetés finanszírozásáról. Bár több tízezer kormányzati alkalmazottat hétfőn szabadságra küldtek, az alapvető fontosságú kormányzati hivatalok és intézmények változatlanul működtek hétfőn is.

A republikánusok és a demokraták közötti vita tárgya a bevándorlás és az amerikai-mexikói határon építendő fal kérdése volt.

USA
Donald Trump
Amerikai Egyesült Államok

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.