Ugrás a tartalomra
Tanjug/PA via AP/Yui Mok

Újratárgyalható a Brexit-megállapodás?

2019-06-16
12:45
Forrás
MTI
A brit külügyminiszter szerint megfelelő brit javaslat esetén az Európai Unió hajlandó lenne újratárgyalni a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodást.

Tennék ezt annak érdekében, hogy megoldás szülessen az ír-északír határellenőrzés problémájára. Jeremy Hunt kijelentette: ha az európai vezetőket megkeresi egy olyan brit miniszterelnök, akivel készek tárgyalni, és ötleteket terjeszt eléjük az ír határprobléma megoldására, akkor hajlandók lennének a csomag újratárgyalására. Az EU-val May kormánya által novemberben elért Brexit-megállapodást a londoni alsóház eddig háromszor visszautasította. Az Európai Bizottság és több uniós vezető többször is határozottan leszögezte, hogy nem lehetséges a kilépési egyezségről folytatott tárgyalások újraindítása.

Brexit
Jeremy Hunt

Most

13:19, Frissítve: 14:02

Népszerű a szabadkai nagybani piac

Nem ritkán más városokból is a szabadkai nagybanira járnak a vásárlók, mert itt elmondásuk szerint az őstermelőktől jutányos áron szerezhetik be a friss zöldséget és a gyümölcsöt.
13:05, Frissítve: 14:14

Halnapok Szabadka központjában

Második alkalommal szervezték meg a Halnapok elnevezésű rendezvényt Szabadkán, a Szentháromság-szobor előtti sétányon, a Városháza szomszédságában.
12:59, Frissítve: 13:04

Monodrámáktól hangos Óbecse

Elkezdődött szerda este Óbecsén a 7. Be:femon, azaz az Óbecsei Monodráma Fesztivál. Szombatig hét előadást láthat a közönség.

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.