Ugrás a tartalomra

Újraválasztották Kishegyes eddigi polgármesterét

2020.08.21
11:04
2020.08.21
16:53
Forrás
Pannon RTV
Marko Lazićot a KKT mai alakuló ülésén választották újra. A KKT elnöki és titkári posztját, valamint az alpolgármesteri funkciót és két községi tanácstag szerepét a VMSZ tisztségviselői töltik be.

A tervek szerint az elkövetkező négy évben folytatódnak az eddigi beruházások és Kishegyes, Szikics, valamint Bácsfeketehegy fejlesztése.

Az aktuális járványügyi helyzetre való tekintettel, és a kötelező távolságtartás betartásának lehetősége céljából a kishegyesi Községi Képviselő-testület alakuló ülését a helybeli színházteremben tartották meg. A legutóbbi választási eredmények alapján a kishegyesi KKT-be a VMSZ-nek 12, a Szerb Haladó Pártnak ugyanennyi, a Szerbiai Szocialista Pártnak pedig egy képviselői hely jutott.

Az ülés a képviselők ünnepi eskütételével kezdődött, majd Sárközi István személyében megválasztották a kishegyesi Községi Képviselő-testület elnökét, helyettese Zlatko Popović lett. A testület titkárának Szitás Angélát, helyettesének pedig Miloš Žmukićot nevezték ki. Az alpolgármester a VMSZ-es Sándor István lett, a polgármesteri székben pedig továbbra is a halódók embere, Marko Lazić ül majd.

Marko Lazić, polgármester, Kishegyes (SZHP): „Mint ahogy tudják, én az előző négy évben is polgármester voltam, így folytatjuk majd a megkezdett projekteket, amikkel az elmúlt három-négy évben foglalkoztunk. További beruházásokra számítok, és minél több munkahelyre, valamint jobb életre polgáraink számára itt, Kishegyes községben.”

Juhász Bálint, a VMSZ kishegyesi önkormányzati képviselője megköszönte a választók bizalmát: „Az a csapat folytatja a munkáját, amelyik négy évvel ezelőtt elkezdte, annak érdekében, hogy négy év múlva újra eséllyel szálljunk ringbe, és megpróbáljuk a polgármesteri széket megszerezni. Addig is dolgozni fogunk, együttműködve a partnerekkel, annak érdekében, hogy a megkezdett beruházások befejeződjenek, hogy a közösség számára fontos projektek, amelyekről a kampányban is beszéltünk, pályázat formájában, aztán pedig jóváhagyott projektek formájában, megvalósuljanak.”

A VMSZ politikusa hozzátette, ehhez a kellő erő és tapasztalat is megvan.

Kishegyes
Marko Lazić
polgármester
kkt

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.