Ugrás a tartalomra

Újraválasztották Pásztor Istvánt a Vajdasági Magyar Szövetség elnökének

2019.05.04
18:29
2019.05.04
20:24
Forrás
Pannon RTV
Újraválasztották a pártelnöki tisztségért egyetlen jelöltként induló Pásztor Istvánt a Vajdasági Magyar Szövetség élére, a mai, doroszlói tisztújító közgyűlésen.

Mintegy 140 települési alapszervezet 352 küldötte kapott meghívást, közülük 330-an jöttek el. Titkos voksolással szavaztak bizalmat újabb négy évre Pásztor Istvánnak.

A most 63 éves Pásztor István azt mondta, elég ereje és energiája van még, hogy a negyedik pártelnöki ciklust is kitöltse. Titkos szavazással kapott bizalmat a VMSZ küldötteitől. A Vajdasági Magyar Szövetség idén, június 18-án ünnepli fennállásának 25. évfordulóját, ami egy ember életében is nagy idő, egy párt viszonylatában pedig különösen jelentős – emelte ki az újraválasztott elnök. Közvetlenül a titkos szavazást megelőzően Pásztor István arra kérte a küldötteket, hogy csakis akkor válasszák őt meg újra, ha készek vele együtt tűzön-vízen át menni és megküzdeni minden vajdasági magyar ember érdekéért.

Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Ugyanúgy kell ülni a lóra, mint eddig, csak a lovat meg kell fordítani. A családok szintjéről kell megfogalmazni a közösségi érdeket. Ez az elsődleges feladata a vajdasági magyar közösségnek az elkövetkező években. Ezt én lehetségesnek tartom, és amit különösen fontosnak tartok, megfogalmazott stratégiai célként, hogy itt tudjuk tartani az embereket, hogy vissza tudjuk őket hívni, és hogy ide tudjuk őket hívni. Meggyőződésem, hogy Szerbia lehet, szülőföldünk lehet egy élhető ország. Ezen dolgozunk, meggyőződésem, hogy ebbe az irányba is haladunk.”

A VMSZ doroszlói tisztújító közgyűlésén jelen lévő küldöttek közül a titkos szavazáson 324-en adták le voksukat, az összes szavazócédula érvényes volt. 323 igen és egyetlen nem szavazattal a jelenlegi pártelnököt újraválasztották. Pásztor István a következő években ötvözné a fiatalosabb lendületet a nagy tapasztalattal, mivel szerinte egyfajta generációváltás zajlik a VMSZ-en belül.

Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Meggyőződésünk, hogy Szerbiának az Európai Unióban a helye. Meggyőződésünk, hogy ma felkészültebb a csatlakozásra, mint amilyen állapotban a csatlakozási tárgyalások vannak. Igazságtalannak tartjuk ezt a pozíciót, és azt reméljük, hogy az uniós választásokat követően ez a folyamat fel fog gyorsulni.”

A doroszlói tisztújító közgyűlésen 128 jelölt közül a VMSZ 50 tagú Tanácsát is megválasztották. A Tanács következő ülésén választják majd meg a 21 tagú Elnökséget és a 3 alelnököt.

Erre a tervek szerint már hétfő este sor kerül.

Vajdasági Magyar Szövetség
Pásztor István
Doroszló

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.