Ugrás a tartalomra

Újult erővel folytatódik a magyar nemzeti érdekképviselet az EP szakbizottságaiban

2019.07.04
12:01
2019.07.04
12:06
Forrás
Közlemény
Újult erővel folytatódik a magyar nemzeti érdekképviselet az EP szakbizottságaiban - áll a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményében.

Tegnap az Európai Parlamentben megszavazták a 2019-2024 közötti jogalkotási ciklus szakbizottsági struktúráját és döntöttek a bizottsági helyekről. A rekordrészvétel mellett lezajlott májusi EP-választáson a Fidesz-KDNP szövetsége rekord győzelmet aratott, így a Fidesz-KDNP képviselői az Európai Parlament mind a 22 szakbizottságában helyet szereztek. A következő 5 évben tehát minden eddiginél nagyobb erővel folytatódik a nemzeti érdekek hatékony képviselete.

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának újonnan megválasztott delegációvezetője továbbra is a regionális fejlesztési (REGI) és a költségvetési-ellenőrző (CONT), valamint a költségvetési bizottságnak (BUDG) lesz tagja. Szájer József, a delegáció elnöke a jogi bizottságban (JURI) folytatja munkáját.

Trócsányi László, korábbi igazságügyi miniszter a külügyi (AFET), az alkotmányügyi (AFCO) és a petíciós bizottságban (PETI) szerzett tagságot. Győri Enikő, korábbi madridi nagykövet visszatérve az Európai Parlamentbe, a gazdasági és monetáris (ECON), valamint a nemzetközi kereskedelemmel foglalkozó bizottságban (INTA) kezdi meg munkáját.

Gyürk András megtartotta tagságát az ipari bizottságban (ITRE), valamint tagságot nyert a környezetvédelmi bizottságban (ENVI) is. Gál Kinga, az Európai Néppárt alelnöke a külügyi (AFET), az alkotmányügyi (AFCO) és a biztonság- és védelempolitika bizottságban (SEDE) fogja képviselni a magyar érdekeket. Járóka Lívia, az EP első roma származású alelnöke a nőjogi (FEMM) és az állampolgársági és bel- és igazságügyi kérdésekkel foglalkozó bizottságokban (LIBE) folytatja munkáját.

Hidvégi Balázs, újonnan megválasztott képviselőként a mezőgazdasági és vidékfejlesztési (AGRI), a halászati (PECH), valamint az állampolgársági és bel- és igazságügyi kérdésekkel foglalkozó bizottságban (LIBE) kezdi meg tevékenységét. Tóth Edina, aki hosszú évekig a néppárti képviselőcsoport munkatársa volt, képviselőként a környezetvédelmi (ENVI), ipari, kutatási és energiaügyi (ITRE), valamint a belső piaci bizottságban (IMCO) képviseli majd a nemzeti érdekeket.

Hölvényi György a fejlesztési (DEVE) és emberi jogi biztosságban (DROI) folytatja európai parlamenti tevékenységét. Kósa Ádám a foglalkoztatási bizottságban (EMPL) dolgozik tovább, emellett tagja lesz a petíciós bizottságnak (PETI) is. Bocskor Andrea kárpátaljai képviselő megtartotta tagságát a kulturális bizottságban (CULT), emellett a külügyi bizottságban (AFET) fog dolgozni. Deli Andor vajdasági politikus szintén tagja lett a külügyi bizottságnak (AFET) és tovább folytatja munkáját a közlekedési bizottságban (TRAN).

A szakbizottságok vezető posztjairól jövő héten határoznak az egyes szakbizottságok, amely szavazás során a fideszes képviselők jó eséllyel további vezető tisztségeket töltenek majd be.

Fidesz-KDNP
Európai Parlament
Deli Andor
Járóka Lívia
Deutsch Tamás
Hölvényi György
Trócsányi László
Kósa Ádám
Bocskor Andrea
Gál Kinga
Szájer József
Győri Enikő
Gyürk András

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.