Ugrás a tartalomra
Tanjug/KABINET GRADONACELNIKA ODELJENJE ZA ODNOSE SA JAVNOSCU / RADIVOJ HADZIC / an

Újvidéken járt Ukrajna szerb nagykövete

2020-10-28
15:10
Forrás
Pannon RTV
Újvidéken járt Oleksandr Aleksandrovics Ukrajna szerb nagykövete.

A város polgármesterével a kapcsolatok elmélyítéséről tárgyaltak, és megállapították, hogy a közeljövőben önkormányzati szinten a kulturális együttműködést erősíthető. Említést tettek Újvidék és Lviv városának kapcsolatáról is, amely több mit két évtizedes múltra tekint vissza. Az együttműködést Tarasz Sevcsenko ukrán művésznek szentelt szoborral koronázzák meg. A műalkotás Lviv városának adománya Újvidéknek, a felállítása az év végéig várható városban.

Ukrajna
Újvidék

Most

14:33, Frissítve: 14:43

Égető szükség lenne terelőútra Temerinben

Temerin főutcáján folyamatos a személy- és teherforgalom. Elsősorban Újvidék vonzáskörzete miatt nagy az észak-dél irányú forgalom. A település tehermentesítése miatt régóta aktuális kérdés egy kerülőút kiépítése.
14:25

Szabadkára is visszaszivárognak a migránsok

Szabadkára is egyre több migráns tér vissza, és próbálkozik meg ismét nekivágni a magyar határkerítésnek. Amióta legutóbb összeszedték és távolabbi szerbiai befogadóközpontokba szállították el őket, néhány napig nyugalom volt a városban.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.