Ugrás a tartalomra

Újvidéken mutatkoztak be a Magyar Összefogás jelöltjei

2018.09.21
11:01
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
A Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban megtartott lakossági fórumon Petkovics Márta, Sárközi István és Dolinszky Gábor számoltak be a jövőbeli tervekről.

2015 szeptemberében nyitotta meg kapuit Újvidéken az Európa Kollégium. Az intézmény évente mintegy 400 vajdasági magyar egyetemistának biztosít olcsó, de ugyanakkor minőségi lakhatási feltételeket. A projekt a magyar kormány támogatásával, illetve a Magyar Nemzeti Tanács közreműködésével valósulhatott meg. Sárközi István, a Magyar Összefogás jelöltje visszaemlékezett arra, amikor ő járt Újvidéken egyetemre: „A bevezetőm éppen azzal kezdtem, hogy öt évig éltem Újvidéken joghallgató egyetemistaként. Néhány száz méterre laktam az Európa Kollégiumtól sokkal szerényebb és drágább lakhatási feltételek mellett. Ma este is elhajtottunk mellette autóval, szinte egy palotának lehet tartani.”

A Magyar Nemzeti Tanács, amelyben jelenleg a Magyar Összefogás alkotja a hatalmi többséget, kiemelten fontosnak tartja az oktatási intézmények folyamatos támogatását. Újvidéken idén négy általános iskolában nyílt magyar tagozat. Szeptember elején összesen 36 elsős kisdiák vette át a beiskolázási tanszercsomagot. Petkovics Márta, jelölt, Magyar Összefogás: „Sikerült az elmúlt években is kiharcolni azt, hogy minden újvidéki általános és középiskolában megmaradjon a magyar nyelvű oktatás. Azt gondolom, hogy számos olyan dolog van még, ami a Magyar Nemzeti Tanácsnak köszönhető és vannak itt még megkezdett projektjeink, amelyeket a következő négy évben szeretnénk befejezni.”

Petkovics Márta fontos eredményként emelte ki még Újvidéken a Magyar Szó napilapnak is otthont adó Forum Kiadóház épületének felújítását, ahol a munkálatok jelenleg is tartanak.

Magyar Összefogás
Újvidék

Most

13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.