Ugrás a tartalomra

Újvidéken ülésezett a Fekete-tengeri Gazdasági Együttműködés Parlamenti Közgyűlése

2018.04.18
17:13
2018.04.18
20:34
Forrás
Pannon RTV
A kulturális, oktatási és szociális kérdésekben illetékes bizottságok 50. alkalommal ültek össze.

Az ülés témája a tagországok regionális és kulturális együttműködése volt a multikulturalizmus jegyében.

A Közgyűlést elsőként Igor Bečić, a Fekete-tengeri Gazdasági Együttműködés szerb parlamenti küldöttségének állandó tagja köszöntötte, majd a tartományi házelnök, a Vajdasági Kormány elnöke és Újvidék polgármestere mondtak üdvözlő beszédet. Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke köszöntőjében a régiók közötti és parlamentáris együttműködés fontosságáról beszélt. Elmondta, a többnemzetiségű és többnyelvű Vajdaság több ilyen és hasonló regionális együttműködés aktív részese.

Újvidék polgármestere szerint az ülés helyszíne tökéletes, ha figyelembe vesszük annak témáját, hiszen Újvidék mindig is közismert volt multikulturalizmusáról. Miloš Vučević, polgármester, Újvidék: „Ha figyelembe vesszük a témát, amellyel önök, a bizottság tagjai foglalkoznak, bátorkodom elmondani, hogy Újvidék az a hely, ahol joggal beszélhetünk multikulturalizmusról, mert ezek az értékek képezik ebben a városban a valóságot.”

A Tartományi Kormány elnöke szerint nemcsak Újvidékre és Vajdaságra, hanem Szerbia egészére nézve is fontos, hogy itt zajlik a kulturális, oktatási és szociálisügyi bizottságok ülése. Az ülésen oktatási, kulturális és gazdasági témák és terítékre kerültek.
Igor Mirović, elnök, Tartományi Kormány: „Először is szeretném megköszönni a kezdeményezést, hogy idén Szerbiában, Vajdaság Autonóm Tartományban kerüljön sor erre a fontos találkozóra, hiszen ez rendkívül jó alkalom számunkra, hogy bemutassuk nemzeti és regionális értékeinket.”

Fekete-tengeri Gazdasági Együttműködés a Fekete-tenger partvidékén és a környezetükben fekvő államok gazdasági együttműködési fóruma. A szervezetet 1992-ben alapították. Célja, hogy a Fekete-tenger medencéjének békéjét és stabilitását fejlessze, továbbá a gazdasági együttműködést erősítse.

Újvidék
Igor Bečić
Pásztor István

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.