Ugrás a tartalomra

Ukrajna lezárja légterét a fehérorosz repülőgépek előtt

2021.05.28
12:33
2021.05.28
12:48
Forrás
MTI
Ukrajna szombattól lezárja légterét a fehérorosz repülőgépek előtt - írja az MTI. Ez alapján azok nem szállhatnak le ukrán reptereken, és tranzitként sem használhatják.

Ezt megelőzően már Volodimir Zelenszkij ukrán elnök utasítására a kormány szerdától leállította a légi forgalmat Ukrajna és Fehéroroszország között, továbbá az ukrán légitársaságoknak megtiltotta a repülést Fehéroroszország légterében. Zelenszkij azután utasította erre a kormányt, hogy elemezték a Ryanair utasszállító gépével történt múlt vasárnapi esetet.

A fehérorosz hatóságok ugyanis pokolgépes fenyegetésre hivatkozva - egy MiG-29-es vadászgép részvételével - leszállásra kényszerítették Minszkben az ír légitársaság Athénból Vilniusba tartó járatát, majd a gépen utazó Raman Prataszevicset, a fehérorosz kormány által szélsőségesnek nyilvánított NEXTA Telegram-csatorna volt főszerkesztőjét őrizetbe vették. Fehéroroszország már kedden diplomáciai jegyzékben tiltakozott a kijevi külügyminisztériumnál amiatt, hogy Ukrajna egyoldalúan leállította a két ország közti légi forgalmat.

Ukrajna
Volodimir Zelenszkij
Fehérororszoszág
fehérorosz

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.