Ugrás a tartalomra

Ukrajna újabb szankciókat hozott Oroszországgal szemben

2018.12.26
21:59
2018.12.26
22:21
Forrás
MTI
A büntetőintézkedések a Donyec-medencei választásokban, valamint a Kercsi-szorosnál megtámadott ukrán hadihajók legénységének elfogásában és fogva tartásában szerepet játszó személyeket sújtják

Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács szerdai kijevi ülésén közleménye szerint a szankciókkal sújtottak listáján orosz vállalatok, üzletemberek, politikusok és parlamenti képviselők, valamint fegyveres testületek alkalmazottai szerepelnek, olyan személyek, akik "aktívan támogattak vagy hozzájárultak az Ukrajnával szembeni agresszív cselekményekhez".

Szerhij Pasinszkij, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke a Hromadszke hírportálnak azt mondta, hogy a névsort később, annak technikai átdolgozása után hozzák nyilvánosságra. Hozzáfűzte: szankció hatálya alá kerültek mások mellett azok a személyek, akiknek közük volt az ukrán hadihajók elleni támadáshoz, azok, akik "részt vesznek az ukrán tengerészek elleni büntetőper meghamisításában", továbbá az orosz alsóház, az Állami Duma - beleértve a kormányzó Egységes Oroszország párt - több képviselője is.

Oroszország az előző nap terjesztette ki az Ukrajnával szemben elrendelt gazdasági ellenszankcióit több mint kétszáz természetes és jogi személyre.

Ukrajna
Oroszország
szankció

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.