Ugrás a tartalomra
Tanjug / AP / Evgeniy Maloletka

Ukrajnába látogatott a horvát, a szlovák és a szlovén kormányfő, valamint a moldáv elnök

2023.03.31
21:30
2023.03.31
21:44
Forrás
Euronews
A szlovák miniszterelnök Ukrajna uniós tagságáról is beszélt

Bucsa felszabadításának egyéves évfordulójára az ukrán városba utazott a horvát, a szlovák és a szlovén kormányfő, valamint a moldáv elnök. A Euronews hírportál azt írja: az állami vezetők Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel közösen ellátogattak a Szent András templomba, ahol a tömegsírokat megtalálták az ukrán hatóságok. Az ukrán elnök kitüntetéseket adott át a bucsai hősöknek.

Maia Sandu moldáv elnök a felelősségre vonás szükségességét hangsúlyozta: A kegyetlenséget sem Ukrajnában, sem a világ többi országában nem tolerálhatjuk. A emberiesség elleni bűncselekmények nem maradhatnak következmények nélkül. Eduard Heger szlovák miniszterelnök Ukrajna uniós tagságáról is beszélt az eseményen. „Ukrajna Európához tartozik, az Európai Unióban van a helye. Segíteni fogunk Önöknek, hogy a lehető leggyorsabban a közösség részévé válhassanak” - húzta alá Heger. A külföldi vezetők érkezését egyébként nem jelentették be előre.

Forrás: Euronews

Ukrajna

Most

13:21, Frissítve: 13:31

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót
08:49

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.

Népszerű