Ugrás a tartalomra

Ukrajnába látogatott a horvát, a szlovák és a szlovén kormányfő, valamint a moldáv elnök

2023.03.31
21:30
2023.03.31
21:44
Forrás
Euronews
A szlovák miniszterelnök Ukrajna uniós tagságáról is beszélt

Bucsa felszabadításának egyéves évfordulójára az ukrán városba utazott a horvát, a szlovák és a szlovén kormányfő, valamint a moldáv elnök. A Euronews hírportál azt írja: az állami vezetők Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel közösen ellátogattak a Szent András templomba, ahol a tömegsírokat megtalálták az ukrán hatóságok. Az ukrán elnök kitüntetéseket adott át a bucsai hősöknek.

Maia Sandu moldáv elnök a felelősségre vonás szükségességét hangsúlyozta: A kegyetlenséget sem Ukrajnában, sem a világ többi országában nem tolerálhatjuk. A emberiesség elleni bűncselekmények nem maradhatnak következmények nélkül. Eduard Heger szlovák miniszterelnök Ukrajna uniós tagságáról is beszélt az eseményen. „Ukrajna Európához tartozik, az Európai Unióban van a helye. Segíteni fogunk Önöknek, hogy a lehető leggyorsabban a közösség részévé válhassanak” - húzta alá Heger. A külföldi vezetők érkezését egyébként nem jelentették be előre.

Forrás: Euronews

Ukrajna

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.