Ugrás a tartalomra
Pixabay/RonnyK

Ukrán nacionalisták tüntettek Magyarország beregszászi konzulátusa előtt

2018-09-24
14:24
Forrás
MTI
Ukrán nacionalisták tüntettek ma délelőtt Magyarország beregszászi konzulátusa előtt, követelve az összes magyar konzul kiutasítását és a konzulátus működésének beszüntetését.

A tüntetés oka, hogy szerintük a képviselet az ukránellenes politika eszközévé vált. A tüntetők egy magyar útlevél fedelének nagyított makettjét helyezték a konzulátus falához, és egy pezsgős üveget ábrázoló léggömböt kötöttek a lépcsőkorláthoz, utalásként arra, hogy a magyar állampolgári eskütétel után a résztvevők ünnepélyesen pezsgővel koccintanak. Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter tegnap közölte: ha az ukrán fél konzult utasít ki, az nem maradhat azonnali arányos válasz nélkül magyar részről, ezt azonban remélhetőleg el lehet kerülni. 

Ukrajna
Beregszász

Most

09:44, Frissítve: 09:50

Sűrű köd nehezíti a közlekedést

Jeges utakra és ködre lehet számítani a szerbiai utakon, főként Vajdaságban és Belgrád környékén. A Szerb Autó-Motoros Szövetség fokozott óvatosságra inti a gépjárművezetőket.
08:50

Ismét Kozák Danuta az év női kajakosa

Kozák Danutát választották ismét az év legjobb magyar női gyorsasági kajakosának. Kopasz Bálint pedig az év férfi kajakosa lett - hirdette ki a Magyar Kajak-Kenu Szövetség.
08:46

Lemondott a belga miniszterelnök

Charles Michel belga miniszterelnök kedd este bejelentette lemondását. A belga kormány kisebbségbe szorult, mert a flamand nacionalista párt kilépett a koalícióból az ENSZ migrációs csomagja miatt.

Népszerű