Ugrás a tartalomra

Ülésezett az Európai Régiók Közgyűlése

2023.06.29
15:14
2023.06.29
15:21
Forrás
Közlemény
Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke és Sandra Stojković, a vajdasági parlament főtitkára az Európai Régiók Közgyűlésének barcelonai ülésén vesznek részt.

Megvitatják a szervezet munkatestületeinek jelentéseit és stratégiai dokumentumokról hoznak döntéseket. Megválasztják továbbá a szervezet elnökét és alelnökeit. A közgyűlés nagy részét a kohéziós politikának és a fiatalok vállalkozási és készségfejlesztési támogatásai konkrét példáinak bemutatására szentelik a régiókban. Megvitatják ezeknek a programoknak az eredményeit, valamint a fenntartható turizmus témakörét is érintik, mint olyan területet, amelyben a régióknak az idegenforgalomnak, mint fontos gazdasági ág innovatívabb és felelősségteljesebb modelljei európai kezdeményezőinek kell lenniük. Pásztor István rámutatott, hogy a kohéziós politika, amelynek célja a régiók közötti különbségek csökkentése és a kiegyensúlyozott területfejlesztés elősegítése, további esélyt jelent a területfejlesztésre az Európai Unió által a csatlakozási folyamatban lévő országok támogatási eszközeként nyújtott lehetőségek kihasználásával. Vajdaság 2002 óta teljes jogú tagja az Európai Régiók Közgyűlésének. 

Európai Régiók Közgyűlése
Sandra Stojković

Most

17:36, Frissítve: 19:25

Advent a faluban

Ünnepi műsorral és kirakodóvásárral várták az Advent a faluban elnevezésű rendezvényre a királyhalmiakat vasárnap délután. Az eseményen zsúfolásig megtelt a kultúrház.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.