Ugrás a tartalomra

Uniós jogharmonizációra van szükség

2021.12.08
18:07
Forrás
Magyar Szó
Kovács Elvira, a VMSZ parlamenti képviselője szerint a szellemi tulajdonjogokat érintő szerbiai törvény javaslatának összhangban kell lennie az uniós előírásokkal.

Kovács Elvira szerint a gyógyszerek és gyógyászati ​​termékek piaca rohamosan fejlődik. Az elmúlt években rendkívül nagy mértékben megnövekedett a generikus gyógyszerek és hatóanyagaik gyártása - mondta a Vajdasági Magyar Szövetség képviselője a parlament mai ülésén. A szellemi tulajdonjogokat érintő törvény javaslatának összhangba kellene hoznia a hatályos jogszabályt a vonatkozó EU-s rendeletekkel – tette hozzá. A politikus szerint a védelmi tanúsítvánnyal védett gyógyszert vagy orvostechnikai eszközt Szerbiában csak kivitel céljából lehet előállítani vagy tárolni, feltéve, hogy az adott gyógyszer vagy orvostechnikai eszköz csomagolása speciális jelölésekkel van ellátva. A szellemi tulajdonjogok jogi védelmére vonatkozó szabályok vonatkoznak például a szabadalmakra és a védjegyekre, a formatervezési mintára, a biotechnológiai találmányokra és a gyógyszerekre, mondta Kovács Elvira. Szerbia kitűnő felkészültséggel rendelkezik a szellemi tulajdonjogok területén. Korlátozott előrelépés történt az üzleti titkok védelméről szóló törvény elfogadása és a szabadalmakról szóló törvény módosításainak előkészítése terén, mutatott rá a politikus.

Kovács Elvira
szerbiai parlament
szellemi tulajdon
törvényjavaslat
uniós jogharmonizáció

Most

12:09

Tréfás tanári hangverseny Magyarkanizsán

A könnyedebb hangvételű előadás a magyarkanizsai Alapfokú Zeneiskola és az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola tanárainak és diákjainak közreműködésével jött létre a magyarkanizsai Művészetek Háza színpadán.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.