Ugrás a tartalomra

Uniós koordináció nélkül súlyos következményei lehetnek a koronavírus terjedésének

2020.01.29
21:49
2024.03.19
08:49
Forrás
közlemény
Az Európai Parlament plenáris ülésén a képviselők aggodalmukat fejezték ki a koronavírusos megbetegedések rohamos terjedése miatt, mely Kínában már egészségügyi vészhelyzetet eredményezett.

Tóth Edina fideszes EP-képviselő felszólalásában arra kérte az Európai Bizottságot, hogy nyújtson támogatást a tagállamoknak a megfelelő óvintézkedések meghozatalához.

Tóth Edina emlékeztetett: légikikötőink Európa kapuját jelentik, ezért kiemelten fontos, hogy egy esetleges hatósági intézkedés elrendelése esetén rendelkezzenek a fertőtlenítéshez szükséges eszközökkel és felszereléssel. A néppárti politikus arra kérte az Európai Bizottságot és a tagállamokat: folyamatosan ellenőrizzék, hogy megfelelő készlettel rendelkeznek-e a szükséges védőfelszerelésekből az üzemeltetők.

„Nekünk a polgáraink védelme az első! Arra kérem ezért az Európai Bizottságot, hogy nyújtson megfelelő pénzügyi és technikai támogatást a tagállamoknak, és határozott, összehangolt választ adjon a koronavírus esetleges terjedésére az Európai Unióban" - emelte ki a néppárti politikus. „A koronavírus európai megjelenése és gyors terjedése komoly kihívás elé állítja Európát is. Kiemelten fontos tehát, hogy a hatóságok gyorsan és szakszerűen reagáljanak" - zárta felszólalását Tóth Edina.

koronavírus
Kína
vészhelyzet
Európai Parlament
Tóth Edina
Fidesz
képviselő

Most

11:14, Frissítve: 11:21

Gyulán gyűlnek össze a világ tűzoltói májusban

24. Nemzetközi Tűzoltó Csillagtúrára négy napon át, május 09-e és 12-e között várják nem csak a szakmabelieket, hanem mindenkit, aki szeretne részt venni egy nagyszabású, attraktív és látványos programon.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.