Ugrás a tartalomra

Uniós tisztségviselők üdvözölték Macron reformjavaslatait

2017.09.27
09:02
2024.03.19
08:36
Forrás
MTI
Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke kedden üdvözölte Emmanuel Macron francia államfő reformjavaslatait, hangsúlyozva, hogy az Európai Uniónak bátorságra van szüksége a továbblépéshez.

A brüsszeli testület elnöke azt írta Twitter-üzenetében, hogy Macron víziója "rendkívül európai", kiemelve, hogy "egységesebb, erősebb, demokratikusabb" Európára van szükség. Juncker emellett kiemelte: nyílt vitát kell folytatni az EU újraalapítását célzó elképzelések mindegyikéről, az Egyesült Királyság 2019-ben várható kilépése után pedig döntésre kell jutni a követendő irányról.

Martin Selmayr, a bizottság elnökének kabinetfőnöke rámutatott: nem gyakran fordult elő az EU történelmében, hogy ennyire hasonló állásponton volt a francia államfő és az Európai Bizottság elnöke.

Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke a beszéd kapcsán leszögezte: egyetért Macronnal abban, hogy új lendületre, az integráció mélyítésére van szükség.

Emmanuel Macron többek között arról beszélt, hogy az eurózónának saját költségvetésre és pénzügyminiszterre van szüksége, illetve európai szintű adó létrehozását javasolta a pénzügyi tranzakciókra, aminek teljes bevételét az oktatásra, az egészségügyre és az energetikai átmenetre épülő fejlesztési politikára fordítaná.

Jean Claude Juncker
Emmanuel Macron
Európai Unió
reform

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.