Ugrás a tartalomra

Uniós vezetők a védelmi kezdeményezések fontosságát hangsúlyozták

2017.12.15
11:54
2024.03.19
08:37
Forrás
hirado.hu
Az uniós tagállamok vezetői brüsszeli csúcstalálkozójuk csütörtöki tárgyalási napján elfogadott zárónyilatkozatukban az európai védelem megerősítését célzó kezdeményezés megvalósítását sürgetik.

Az uniós tagállamok vezetői brüsszeli csúcstalálkozójuk csütörtöki tárgyalási napján elfogadott zárónyilatkozatukban egyebek mellett az Európai Unió állandó strukturált együttműködése létrehozásának és annak keretében megvalósuló kezdeményezések gyors megvalósításának fontosságát hangsúlyozták. Arra szólították fel a részvevő tagországokat, hogy teljesítsék nemzeti végrehajtási terveikben rögzített vállalásaikat. A tagállami vezetők zárónyilatkozatukban az európai védelem erősítése érdekében arra kérték az érintetteket, hogy folytassák az Európai Unió és a NATO közötti együttműködésre vonatkozó összes javaslat végrehajtására irányuló munkát.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben, az uniós állam- illetve kormányfők kétnapos csúcstalálkozója előtt azt mondta, nagy jelentőségű az európai védelem megerősítését célzó kezdeményezés, mert az Európai Uniónak, Európának és a NATO-nak egyaránt kedvez. Stoltenberg szerint az Európai Unió állandó strukturált együttműködésre vonatkozó kezdeményezése a védelmi képesség megerősítését, a védelemre szánt nemzeti kiadások növelését biztosítja és a terhek szövetségen belüli tisztességesebb megosztását szolgálhatja.

Európai Unió
Brüsszel

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.