Ugrás a tartalomra

Ünnepel az ellenzék Podgoricában

2020.08.31
22:43
Forrás
Szerbiai RTV
Megegyeztek az ellenzéki vezetők Montenegróban, összehangolták alapelveiket, amelyek alapján megalakítják az új kormányt - írja a Szerbiai RTV. Támogatóik ünnepelnek Podogicában.

Zdravko Krivokapić, a Montenegró jövőjéért koalíció vezetője azt mondta, az ország vezetését mielőbb át kell venni. Az ellenzéki vezetők megállapodtak abban, hogy egy szakértői kormányt kell létrehozni, és törvényt módosítani, mindenekelőtt a vallásszabadságról szóló jogszabályt. Közleményükben azt írják, az új demokratikus hatalom minden nemzetközi kötelezettségnek eleget tesz majd. Végrehajtják a szükséges reformokat, hogy az ország mihamarabb az Európai Unió tagja legyen. Hangoztatták, először váltották le Montenegróban demokratikus úton a hatalmat.

Politikai elemzők viszont megkérdőjelezik, hogy a több évtizede kialakuló rendszert meg lehet-e változtatni.

Podgorica
ünnep
ellenzék
választások

Most

15:11, Frissítve: 17:12

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.