Ugrás a tartalomra

Ünnepélyes megemlékezést tartottak Belgrádban

2019.10.19
23:13
2024.03.19
08:36
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbia békét és szabadságot hirdet - mondta Aleksandar Vučić szerb államfő a Belgrádban megrendezett megemlékezésen, amelyen Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő is részt vett.

A Száva központban annak tiszteletére szerveztek ünnepélyt, hogy 75 éve a Josip Broz Tito vezette partizánok és a Vörös Hadsereg bevonult a szerb fővárosba.

A bevonulás rendkívüli teljesítmény volt, és nagyon fontos emlékezni azokra, akik kiharcolták a békét és a szabadságot - mondta ünnepi beszédében Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő. Hozzátette, a 75 évvel ezelőtti eseményekről szóló igazság megőrzésének egyetlen módja az eseményekről való nyílt és őszinte beszélgetés, a megemlékezés. „A legméltóbb megemlékezés azokra, akik életüket adták, akik győztek, az az, hogy beszéljünk arról, ami történt, így őrizzük meg az igazságot” - mondta Medvegyev.

Az orosz kormányfő hangsúlyozta, 75 évvel ezelőtt a szerb és az orosz nép között szoros volt a kapcsolat, és reményét fejezte ki, hogy ez a jövőben is így marad. Oroszország akkor is és most is Szerbia mellett áll - mondta ünnepi beszédében Dmitrij Medvegyev. Hozzátette: a 75 évvel ezelőtti belgrádi eseményekről tüzijátékkal emlékeznek meg vasárnap Moszkvában.

Aleksandar Vučić szerb államfő ünnepi beszédében hangsúlyozta, Szerbia tudja szabadsága árát, és nem feledi hőseit: „Mi nem vagyunk azok, akik más szabadságát el kívánjuk venni, azért, mert túlságosan becsüljük saját szabadságunkat, minthogy megfosztanánk valakiket attól. De ugyanakkor soha sem hagyjuk, hogy azt elvegyék tőlünk, és hogy csak félig szabadokká tegyenek bennünket, hogy ránk erőszakolják saját érdekeiket, minket pedig megfosszanak saját érdekeinktől. Őrizzük és megőrizzük Szerbiát. Őrizzük és megőrizzük nemzeti érdekeinket. Őrizzük és megőrizzük népünket Koszovón és minden más helyen is, ahol népünk jogait veszélyeztetik.”

Vučić ünnepi beszédében oroszul köszönte meg Medvegyevnek és Putyin orosz elnöknek, hogy Szerbia mellett állnak.

szerb államfő
Dmitrij Medvegyev
orosz kormányfő
megemlékezés
Belgrád
Tito
vörös hadsereg
Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.