Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Evan Vucci

Űrhadsereget hoz létre az USA

2018-08-10
09:05
Forrás
VajdaságMA
Elérkezett az ideje, hogy felállítsuk az Egyesült Államok űrhaderejét - hangsúlyozta a védelmi minisztériumban mondott beszédében Mike Pence amerikai alelnök.

Pence vázolta a Donald Trump elnök által korábban már meghirdetett amerikai űrhaderő-programot. Hozzátette, az önálló haderőnemként létrehozandó űrhaderő az amerikai haderő jelentős átszervezését igényli és kétpárti támogatással elfogadott pótlólagos erőforrásokra lesz hozzá szükség. Trump már korábban jelezte, hogy szükségesnek tartaná egy új, immár a hatodik haderőnem létrehozását. Nem elégséges a puszta amerikai jelenlét a világűrben, hanem amerikai dominanciára van szükség, mondta Donald Trump.

Amerikai Egyesült Államok

Most

14:36, Frissítve: 14:43

Informatika az oktatásban

Nemzetközi tanácskozás sorozat kezdődött ma a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon Szabadkán. A rendezvényre a környező országokból érkeztek előadók, csaknem 80 egyetemi tanár.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.