Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV/Korábbi felvétel

Úri Emese: Fontos a munkaegészségügy újraélesztése

2021.12.07
17:58
Forrás
Magyar Szó
A foglalkoztatottak egészségvédelmével és a felnőtt lakosság fogászati védelmével kapcsolatos tervekről intézett kérdést Zlatibor Lončar egészségügyi miniszterhez Úri Emese a szerb parlament mai ülésén.

A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője elmondta, Szerbiában jelenleg 700 munkaegészségügyi szakorvost tartanak nyilván, de csak 150-en foglalkoznak az orvostudomány legfontosabb részével, a megelőző tevékenységgel. Ha ezt az állapotot összevetjük az EU-s gyakorlattal, akkor érezhető a lemaradás.

Úri Emese rámutatott, 2010-ben Szerbiában megszűnt a munkaegészségügy finanszírozása. A képviselő szerint fontos ennek a szakterületnek az újraélesztése, ehhez pedig az egészségügyi minisztériumnak is meg kell teremtenie a feltételeket.

Úri Emese
egészségügy
parlament
VMSZ

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.