Ugrás a tartalomra

Úri Emese: Fontos a munkaegészségügy újraélesztése

2021.12.07
17:58
Forrás
Magyar Szó
A foglalkoztatottak egészségvédelmével és a felnőtt lakosság fogászati védelmével kapcsolatos tervekről intézett kérdést Zlatibor Lončar egészségügyi miniszterhez Úri Emese a szerb parlament mai ülésén.

A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője elmondta, Szerbiában jelenleg 700 munkaegészségügyi szakorvost tartanak nyilván, de csak 150-en foglalkoznak az orvostudomány legfontosabb részével, a megelőző tevékenységgel. Ha ezt az állapotot összevetjük az EU-s gyakorlattal, akkor érezhető a lemaradás.

Úri Emese rámutatott, 2010-ben Szerbiában megszűnt a munkaegészségügy finanszírozása. A képviselő szerint fontos ennek a szakterületnek az újraélesztése, ehhez pedig az egészségügyi minisztériumnak is meg kell teremtenie a feltételeket.

Úri Emese
egészségügy
parlament
VMSZ

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.