Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Ursula von der Leyen a jogállamiság megerősítésére tett ígéretet

2019.07.10
17:23
Forrás
MTI
Ursula von der Leyen új uniós bizottsági elnökjelölt a jogállamiság megerősítésére tett ígéretet az Európai Parlamentben.

Von der Leyen parlamenti meghallgatása során támogatta azt a javaslatot, hogy egész Európára kiterjedő párbeszéd kezdődjön a polgárokkal az Európai Unió jövőjéről.

A bizottsági elnökjelölt leszögezte, egyik fő prioritásává teszi, hogy az Európai Unióban 2050-re elérjék a klímasemlegességet, valamint azt is el kívánja érni, hogy az EU vezető szerepet töltsön be olyan területeken, mint a zöld gazdaság finanszírozása és a kutatás.

Ursula von der Leyen
jogállamiság
Európai Parlament

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.