Ugrás a tartalomra

USA: Folytatni kell a párbeszédet

2022.08.19
12:33
2022.08.19
13:14
Forrás
Pannon RTV
Az USA felkérte Belgrádot és Pristinát a párbeszéd folytatására, mivel tegnap eredménytelenül ért véget a két fél brüsszeli találkozója.

Ned Price, az amerikai külügyminisztérium szóvivője sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Washington szorosan figyelemmel kíséri a helyzetet. Hozzátette: Washington teljes mértékben támogatja a párbeszédet, mondván, hogy előre kell vinni a párbeszédet a kapcsolatok normalizálásáról, a kölcsönös elismerés feltételezése alapján.

A Belgrád és Pristina közötti párbeszéd harmadik fordulójában, amelyet tegnap tartottak egy év szünet után, nem történt előrelépés. Josep Borrell, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője elmondta, hogy a felek nem jutottak megállapodásra a rendszámtáblákat, valamint a be- és kilépési okmányokat illetően. Jelezte ugyanakkor, hogy a tárgyalópartnerek Albin Kurti és Aleksandar Vučić megállapodtak abban, hogy a következő napokban folytatják a tárgyalásokat.

Belgrád-Pristina párbeszéd
Ned Price

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.