Ugrás a tartalomra
Vesna Andjic

USA: Folytatni kell a párbeszédet

2022.08.19
12:33
2022.08.19
13:14
Forrás
Pannon RTV
Az USA felkérte Belgrádot és Pristinát a párbeszéd folytatására, mivel tegnap eredménytelenül ért véget a két fél brüsszeli találkozója.

Ned Price, az amerikai külügyminisztérium szóvivője sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Washington szorosan figyelemmel kíséri a helyzetet. Hozzátette: Washington teljes mértékben támogatja a párbeszédet, mondván, hogy előre kell vinni a párbeszédet a kapcsolatok normalizálásáról, a kölcsönös elismerés feltételezése alapján.

A Belgrád és Pristina közötti párbeszéd harmadik fordulójában, amelyet tegnap tartottak egy év szünet után, nem történt előrelépés. Josep Borrell, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője elmondta, hogy a felek nem jutottak megállapodásra a rendszámtáblákat, valamint a be- és kilépési okmányokat illetően. Jelezte ugyanakkor, hogy a tárgyalópartnerek Albin Kurti és Aleksandar Vučić megállapodtak abban, hogy a következő napokban folytatják a tárgyalásokat.

Belgrád-Pristina párbeszéd
Ned Price

Most

10:01

Itt a vénasszonyok nyara

Szeles idővel indult a hét térségünkben. Keddre azonban veszít erejéből a szél. A napsütést időnként az erősebben megnövekvő gomolyfelhők zavarhatják meg, helyenként még előfordulhatnak futó záporok.
19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.