Ugrás a tartalomra

Vajdaság 2021-ben

2021.02.03
13:48
2021.02.03
17:10
Forrás
Pannon RTV
Megtartották Újvidéken a Vajdaság 2021-ben konferenciát, a Color Media Communications médiavállalat és a The Economist magazin szervezésében.

A résztvevők a koronavírus-járvány által előidézett új körülmények gazdaságra, egészségügyre, turizmusra és kultúrára kifejtett hatásáról beszélgettek.

Politikusok, nagykövetek, közgazdászok és vállalkozók harmadik alkalommal ülnek össze Újvidéken, hogy a tartomány jövő évi fejlesztési irányait vitassák meg. A konferencia középpontjában a világméretű koronavírus-járvány utáni gazdasági felépülés és fellendülés áll.

Robert Čoban, a Color Media Communications elnöke kiemelte, hogy a tavalyi konferencia jelentősége megmutatkozott az időben megtett járványügyi intézkedések tekintetében, és az ideihez is nagy reményeket fűznek.

„Beszélgetni fogunk természetesen a művelődésről, a gazdaságról és idegenforgalomról, az első panel a regionális együttműködésnek és az európai viszonyoknak lesz szentelve. Remélem, hogy az idén is valamiben elsők és jobbak leszünk másoktól, és levonunk olyan következtetéseket, amelyek 2021-ben vezetnek majd minket.”

Igor Mirović szerint Vajdaság a kihívások ellenére jól teljesített az előző évben. A Tartományi Kormány elnöke a konferencia megnyitóján meggyőződését fejezte ki, hogy az idei év a befektetések éve lesz, és ez a konferencia egy új gazdasági kezdetet is jelent.

„Úgy gondolom, hogy ez a konferencia egy új optimizmus kezdete lesz, figyelembe véve a vírushoz kötődő tényeket és a módszert, ahogy az országunk szembesül vele. Természetesen alkalmunk nyílik majd rámutatni a tervekre is a különféle területeken.”

Mirović hozzátette, hogy idén be szeretnék fejezni a Kamenica 3, valamint a Vajdasági Klinikai Központ B és C blokkjának az építését, és tervben van a Gyermekkórház bővítése is.

Vajdaság 2021-ben
konferencia
Újvidék
Igor Mirović
Robert Čoban
Color Media Communications
The Economist

Most

Népszerű