Ugrás a tartalomra
Pannon RTV - archív

Vajdaság az új Bejrút?

2022.11.27
10:02
Forrás
Magyar Szó
Hogyan kommentálta a horgosi migránslövöldözést Pásztor István, a VMSZ elnöke?

Az állam nem mondhat le egyetlen állampolgárának a biztonságáról sem, illetve elfogadható életkörülményeinek a megteremtéséről - nyilatkozta Pásztor István, a VMSZ elnöke a Magyar Szónak, a csütörtöki, Horgoson történt migránslövöldözés kapcsán. Hozzátette, joggal van olyan érzésünk, mintha saját államunk lemondott volna saját állampolgárainak a biztonságáról. A helyzet mindenekelőtt Horgoson, illetve Magyarkanizsa területén, valamint Észak-Bánátban a hármashatár környékén a legsúlyosabb. Amit Szabadkán lehet tapasztalni, az ugyancsak ostromállapotra utal - emelte ki Pásztor. A VMSZ elnöke hangsúlyozta, az, ami csütörtökön Horgoson történt, illetve ami az elmúlt hónapokban például a Szelevényi-erdőben, vagy a makkhetesi, illetve az egyéb erdőkben történik, bandák leszámolása. Abba a helyzetbe kerültünk, hogy a régió, ahol magyarok élnek, átvitt értelemben olyanná vált, mint Bejrút – fogalmazott Pásztor. Azzal kapcsolatban, hogy a VMSZ mit tud tenni a körülmények jobbá tételéért, hogy például Horgoson rendszeressé váljon a rendőri jelenlét, Pásztor István elmondta, folyamatosan ezen dolgoznak. A Szerbián áthaladó migránsútvonal lezárása kapcsán pedig arról beszélt, hogy ennek záloga egy Szerbia, Magyarország és Ausztria közötti megállapodás lehet. Azoknak, akik már itt vannak, zöldfolyosót kellene nyitni, hogy menjenek Isten hírével oda, ahová akarnak, illetve ahová hívták őket 7 évvel ezelőtt – fogalmazott Pásztor István.

migráns
migránslövöldözés
lövöldözés
Horgos
Pásztor István

Most

12:56, Frissítve: 13:17

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.