Ugrás a tartalomra
Tanjug/tartományi kormány

Vajdaság csatlakozna az Alpok-Adria Szövetséghez

2022.10.06
20:54
Forrás
Pannon RTV
Ez nagy esély Vajdaságnak, hogy a szövetségben Európa legfejlettebb régióival, valamint a szomszédos régiókkal együttműködjön gazdasági és szociális területeken, hangsúlyt fektetve az oktatásra és a kultúrára - emelte ki Igor Mirović.

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke, és Christopher Drexler, Stájerország kormányának elnöke Grazban ma aláírták a Vajdaság Autonóm Tartomány Alpok-Adria Szövetséghez való csatlakozásáról szóló szándéknyilatkozatot. Grazban aláírták a Vajdasági Gazdasági Kamara és a Stájerországi Gazdasági Kamara közötti partnerségi megállapodást. Mirović találkozott Werner Amon nemzetközi ügyekért, oktatásért és emberi erőforrásokért felelős miniszterrel és Barbara Ajbinger-Middle gazdasági és turisztikai, regionális ügyek, tudományos és kutatási miniszterrel is, valamint a Silberberg Gyümölcs- és Szőlészeti Oktatási Központba és a Cargo Center Graz szállítmányozó cégbe is ellátogatott, hogy megismerkedjen a munkamódszerekkel, valamint az együttműködés lehetőségeivel.

Tanjug/tartományi kormány
Igor Mirović

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.