Ugrás a tartalomra
Vajdasági Képviselőház

Vajdaság és a lengyel Mazóvia együttműködése

2019-04-18
17:34
2019-04-18
19:40
Forrás
Közlemény
Varsóban járt Pásztor István tartományi házelnök és Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke.

Vajdaság és a lengyel Mazóviai vajdaság vezetői a baráti szálak szorosabbra fűzéséről és közös projektek indításáról állapodtak meg Varsóban. A lengyel fővárosban Pásztor István tartományi házelnök és Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke vendéglátóikkal egyetértettek abban, hogy a régióé az egyik legdinamikusabban fejlődő gazdaság egész Európában. A Lengyelország szívének is nevezett Mazóviával mezőgazdasági, gazdasági, tudományos, oktatási, kulturális és turisztikai téren is együtt tudna működni Vajdaság.

Pásztor István a két régió közötti parlamentáris együttműködést szorgalmazta, amelynek keretében a két régió számára közös pályázati lehetőségek nyílhatnak meg. Ennek jegyében lengyel fiatalokat hívott meg az AER nyári akadémiára. Mazóvia nevében Adam Struzik vajda is abbéli meggyőződésének adott hangot, hogy a két régió együttműködése gyümölcsöző lesz.

Mazóvia
Lengyelország
Varsó
Pásztor István
Igor Mirović
együttműködés

Most

13:19, Frissítve: 14:02

Népszerű a szabadkai nagybani piac

Nem ritkán más városokból is a szabadkai nagybanira járnak a vásárlók, mert itt elmondásuk szerint az őstermelőktől jutányos áron szerezhetik be a friss zöldséget és a gyümölcsöt.
13:05, Frissítve: 14:14

Halnapok Szabadka központjában

Második alkalommal szervezték meg a Halnapok elnevezésű rendezvényt Szabadkán, a Szentháromság-szobor előtti sétányon, a Városháza szomszédságában.
12:59, Frissítve: 13:04

Monodrámáktól hangos Óbecse

Elkezdődött szerda este Óbecsén a 7. Be:femon, azaz az Óbecsei Monodráma Fesztivál. Szombatig hét előadást láthat a közönség.

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.