Ugrás a tartalomra
Vajdasági Képviselőház

Vajdaság és a lengyel Mazóvia együttműködése

2019-04-18
17:34
2019-04-18
19:40
Forrás
Közlemény
Varsóban járt Pásztor István tartományi házelnök és Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke.

Vajdaság és a lengyel Mazóviai vajdaság vezetői a baráti szálak szorosabbra fűzéséről és közös projektek indításáról állapodtak meg Varsóban. A lengyel fővárosban Pásztor István tartományi házelnök és Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke vendéglátóikkal egyetértettek abban, hogy a régióé az egyik legdinamikusabban fejlődő gazdaság egész Európában. A Lengyelország szívének is nevezett Mazóviával mezőgazdasági, gazdasági, tudományos, oktatási, kulturális és turisztikai téren is együtt tudna működni Vajdaság.

Pásztor István a két régió közötti parlamentáris együttműködést szorgalmazta, amelynek keretében a két régió számára közös pályázati lehetőségek nyílhatnak meg. Ennek jegyében lengyel fiatalokat hívott meg az AER nyári akadémiára. Mazóvia nevében Adam Struzik vajda is abbéli meggyőződésének adott hangot, hogy a két régió együttműködése gyümölcsöző lesz.

Mazóvia
Lengyelország
Varsó
Pásztor István
Igor Mirović
együttműködés

Most

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.