Ugrás a tartalomra

Vajdaság jövő évi költségvetése 68,6 milliárd dinár

2017.12.10
00:14
2024.03.19
08:37
Forrás
VajdaságMA
Elfogadta a tartományi kormány a jövő évre vonatkozó költségvetés határozati javaslatát. A tartomány a 2018-as évben 68,6 milliárd dinárból gazdálkodik.

Szánnak pénzt mezőgazdaságra, vízgazdálkodásra, de szociális támogatásokra is.

A költségvetési hiány a tervek szerint 3,7 milliárd dinár lesz, de a tartományi kormányban azt mondják, hogy ezt a saját eszközökből fogják fedezni. A jövő évi költségvetés 5 milliárddal több, mint a 2017-es költsétvetési “start”, illetve 1,2 milliárd dinárral több, mint a tartományi büdzsé második, augusztusi módosítása utáni összeg.

A támogatásokra 9,2 milliárd dinár jut, a legtöbb a mezőgazdaságra, a vízgazdálkodásra, a vállalkozásfejlesztésre, foglalkoztatásra, az Vajdasági RTV új épületének felépítésére és a tájékoztatásra – mindenek előtt – a nemzeti kisebbségek nyelvén.

Szociális támogatásokat is előirányoztak. Itt elsősorban azon családok számára különítették el a havi járandóságot, ahol az elkövetkező évben születik meg a harmadik gyermek, de támogatják a lombikprogramot, s támogatásban részesülnek a tanulók, egyetemisták, a menekült és otthonukat kényszerből elhagyó személyek is.

A tartományi adminisztrációban foglalkoztatottak béreire 2,9 milliárd dinárt különítettek el. Ebben benne van a kultúrában és szociális védelemben dolgozók 10 százalékos béremelése, valamint a tartományi költségvetésből részesülő más területen dolgozók 5 százalékos béremelése is.

Vajdaság
költségvetés

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.