Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Vajdaság vízellátását javítják

2022.05.12
15:02
2022.05.12
16:09
Forrás
Pannon RTV
Harmincegy vajdasági önkormányzat pályázott sikeresen a Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárságnál. Negyvenöt szerződést írtak alá a községek képviselői.

A vízellátási és a szennyvízelvezető rendszerekhez tartozó létesítmények építését, rekonstrukcióját, műszaki dokumentáció elkészítését, valamint a dűlőutak rendezését támogatja a tartomány.

Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke: „Vajdaság vízellátásának kérdése az egyik legösszetettebb kérdés, és a jövőben többet kell ezen dolgoznunk, több pénzt kell elkülönítenünk. Amikor a kisebb helységek kútjainak rekonstrukciójáról van szó az önkormányzatok által benyújtott projektek alapján, akkor erre a célra külön összeget fogunk elkülöníteni. Három közép-bácskai község érintett.”

vízellátás
tartományi támogatás
Igor Mirović

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.