Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vajdasági iskolák felújítását támogatja a tartomány

2021.10.27
15:21
2021.10.27
16:07
Forrás
Pannon RTV
76 millió dinárral támogatja a tartományi kormány a vajdasági iskolák felújítási és karbantartási munkálatait. 21 oktatási intézménynek biztosítottak pénzeszközöket, 14 általános, 7 középiskolának. A támogatási szerződéseket ma írták alá Újvidéken,

Az adai Cseh Károly Általános Iskola második számú iskolaépületének egyik szárnya három éve üresen áll. Ennek felújítására pályáztak, közel 11 millió dinár értékben.

Maksó Éva, igazgató, Cseh Károly Általános Iskola, Ada: „Elengedhetetlenül szükséges már, hogy a szennyvízhálózatot és a vizes gócokat rendbe tegyük, ugyanis egy szerencsétlen csőtörés miatt a szennyvízhálózat tönkrement, ez miatt egy kráter van az épület alatt, egy kicsit meg is süllyedt az épületünk.”

Pannon RTV

A kúlai Petőfi Brigád Általános Iskola épületének egyik részén beázik a tető. A cseréjét 4,5 millió dinárral támogatja a tartomány.

Pozsár Csaba, igazgató, Petőfi Brigád Általános Iskola, Kúla: „Maguk a körülmények az osztályteremben nem megfelelőek, egy teljesen új tetőt fogunk rakni az iskolára, és erre kaptuk meg a pályázott összegnek több mint felét, a másik felét pedig a helyi közösség fogja biztosítani.”

Pannon RTV

A tartományi oktatási titkárság idén második alkalommal írta ki a pályázatot.

Mackó Zsuzsanna, tartományi oktatási altitkár: „Egy felmérést végeztünk, és a felmérés azt mutatta, hogy a vajdasági iskolákban sajnos még mindig vannak olyan intézmények, ahol gondot okoz a mosdók, illetve a vizesblokkok állapota, és úgy gondoltuk, hogy ezen a helyzeten ezzel a pályázati körrel tudunk javítani.”

Pannon RTV

A Tartományi Kormány a költségvetés szeptemberi módosítása alkalmával biztosított további pénzeszközöket a pályázatra.

Igor Mirović, elnök, Tartományi Kormány: „Vannak még gondok, de mi folytatni fogjuk az eszközök biztosítását erre a célra a 2022-es és a következő évek költségvetéseiből is, hogy sok jó és konkrét dolgot elvégezzünk viszonylag kevés pénzből. Ez csak egy része a munkának, amely vár ránk a következő évben.”

Pannon RTV

Most 14 általános iskola 57,6 millió dinárt, valamint 7 középiskola 18,4 millió dinárt kapott.

tartományi kormány
tartományi költségevtés
Tartományi Kormány elnöke
iskola
támogatás
Ada
Kúla
Cseh Károly Általános Iskola
Maksó Éva
Igor Mirović
Petőfi Brigád Általános Iskola

Most

Népszerű