Ugrás a tartalomra

A Vajdasági képviselőház vendége Baden-Württemberg házelnöke

2018.10.05
09:30
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Kétnapos látogatáson tartózkodik Vajdaságban Mutherem Aras, a németországi Baden–Württemberg tartomány parlamentjének elnöke. Pásztor István, a Vajdasági képviselőház elnöke fogadta kabinetjében.

Vajdaságnak több mint 25 külföldi tartománnyal van együttműködési megállapodása, ezek közül kiemelkedően fontos a német Baden–Württemberg. A két régiót nemcsak a közös történelem és a Duna köti össze, hanem az a tény, hogy egyenrangú partnerként működnek - fogalmazott Muhterem Aras, a német tartomány parlamentjének elnöke. A találkozón egyebek mellett szó volt Szerbia uniós csatlakozásának támogatásáról is.

Muhterem Aras, parlamenti elnök, Baden-Württemberg, Németország: „Tartományi parlament vagyunk, ezért korlátozott a hatáskörünk, de német és uniós tekintetben vannak képviselőink, ezért ígértem segítséget Pásztor úrnak. Tudni kell, hogy az unió elsősorban a béke és a közös értékek eszméje. Annak ellenére, hogy gazdaságilag erős, a mai idők kihívásait, legyen szó menekültkrízisről, a klíma megőrzéséről, az adópolitikáról, közösen kell megoldanunk. Ezért van szükség egy erős és stabil Európára.”

Pásztor István házelnök mély tiszteletét fejezte ki a német tartomány parlamenti elnökének látogatásaáért. Említést tett a német közösség helyzetéről, a közszolgálati médiában való szerepléséről, továbbá a Duna stratégiáról is.

Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház: „Úgy gondoltuk, hogy az egy plusz forrás lesz, amiből különböző nagyléptékű fejlesztéseket tudunk megvalósítani, és azt kell megállapítani, hogy ezek a várakozások, ezek a remények nem valósultak meg olyan mértékben, mint ahogyan azt szerettük volna, illetve mint amilyen mértékben nekünk erre szükségünk van, figyelembe véve azt, hogy Baden-Württembergnek Németországon belül és az európai politikában másfajta átjárása, ügykezelési lehetősége van.”

A találkozó után Muhterem Arast Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke is fogadta. Baden-Württenberg tartomány parlamenti elnöke ez után részt vett a tartományi képviselőház által szervezett, A nők gazdasági helyzetének megerősítése című konferencián is.

Vajdasági Képviselőház
Baden-Württemberg
Pásztor István

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.