Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/korábbi felvétel

A vajdasági magyar közösség a következő négy évben is politikaalkotó tényező lesz

2020-08-06
15:19
Forrás
hirado.hu
Olyan jelenségek figyelhetők meg Vajdaságban, amelyek más magyarlakta határon túli területekre nem jellemzők, és ez örömteli, hiszen a magyarok a haszonélvezői.

Ezt mondta Pásztor István a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A VMSZ elnöke hozzátette: ez nem a véletlen vagy a szerencse műve, hanem a rengeteg munkának köszönhető, a bizalomépítésnek és Magyarország felértékelődésének. Szerbiában a magyar közösség már régóta nem biztonsági kockázat. Hosszú folyamat eredménye, hogy ismét megválasztották a vajdasági parlament elnökévé – jelentette ki. Pásztor szerint máshol is alapvetőnek kellene lennie, hogy ne ellenségként tekintsenek a magyarokra, és úgy véli, hogy nem a határon túli magyar közösségek vezetőin múlik, hogy ez nem így van. 

Vajdasági Magyar Szövetség
Pásztor István

Most

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.