Ugrás a tartalomra

A vajdasági magyar közösség a következő négy évben is politikaalkotó tényező lesz

2020.08.06
15:19
Forrás
hirado.hu
Olyan jelenségek figyelhetők meg Vajdaságban, amelyek más magyarlakta határon túli területekre nem jellemzők, és ez örömteli, hiszen a magyarok a haszonélvezői.

Ezt mondta Pásztor István a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A VMSZ elnöke hozzátette: ez nem a véletlen vagy a szerencse műve, hanem a rengeteg munkának köszönhető, a bizalomépítésnek és Magyarország felértékelődésének. Szerbiában a magyar közösség már régóta nem biztonsági kockázat. Hosszú folyamat eredménye, hogy ismét megválasztották a vajdasági parlament elnökévé – jelentette ki. Pásztor szerint máshol is alapvetőnek kellene lennie, hogy ne ellenségként tekintsenek a magyarokra, és úgy véli, hogy nem a határon túli magyar közösségek vezetőin múlik, hogy ez nem így van. 

Vajdasági Magyar Szövetség
Pásztor István

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.