Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV/Védelmi Minisztérium

A vakcinagyár kiépítéséről is tárgyaltak

2021.03.16
16:05
2021.03.16
17:44
Forrás
Pannon RTV
A vakcináció folytatásáról, valamint arról az új gyárról is tárgyalt a szerb elnök Kína belgrádi nagykövetével, amely a kínai Sinopharm vakcinát állítja majd elő Szerbiában.

Aleksandar Vučić és Csen Bo emellett azokról az infrastrukturális projektekről is beszélt, amelyek kivitelezésében kínai cégek is részt vesznek. Megállapították, hogy a munkálatok a tervezett ütemben haladnak, és az év végéig befejeződik két kulcsfontosságú projekt: a Preljina-Požega autóút, és a Belgrád-Újvidék gyorsvasút, amelyen akár 200 km/h-s sebességgel is haladhatnak majd a vonatok. Vučić köszönetet mondott Kínának a segítségért, amelyet a járvány alatt nyújtott Szerbiának. Egyetértettek abban, hogy az új vakcinagyárral hosszú távon biztosítani lehet majd a szerbiai polgárok és a régió polgárai számára a kínai koronavírus elleni vakcinát, ezzel is megvédve a lakosok egészségét.

kínai
Szerbia
vakcina
oltás
gyártás
előállítás

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.