Ugrás a tartalomra

A vakcinagyár kiépítéséről is tárgyaltak

2021.03.16
16:05
2021.03.16
17:44
Forrás
Pannon RTV
A vakcináció folytatásáról, valamint arról az új gyárról is tárgyalt a szerb elnök Kína belgrádi nagykövetével, amely a kínai Sinopharm vakcinát állítja majd elő Szerbiában.

Aleksandar Vučić és Csen Bo emellett azokról az infrastrukturális projektekről is beszélt, amelyek kivitelezésében kínai cégek is részt vesznek. Megállapították, hogy a munkálatok a tervezett ütemben haladnak, és az év végéig befejeződik két kulcsfontosságú projekt: a Preljina-Požega autóút, és a Belgrád-Újvidék gyorsvasút, amelyen akár 200 km/h-s sebességgel is haladhatnak majd a vonatok. Vučić köszönetet mondott Kínának a segítségért, amelyet a járvány alatt nyújtott Szerbiának. Egyetértettek abban, hogy az új vakcinagyárral hosszú távon biztosítani lehet majd a szerbiai polgárok és a régió polgárai számára a kínai koronavírus elleni vakcinát, ezzel is megvédve a lakosok egészségét.

kínai
Szerbia
vakcina
oltás
gyártás
előállítás

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.