Ugrás a tartalomra
Belügyminisztérium

Válasz 2021 - közös rendőri-katonai hadgyakorlat

2021.04.17
15:12
2021.04.17
19:21
Forrás
Pannon RTV
Odgovor 2021, azaz Válasz 2021 elnevezéssel tartottak rendőri és katonai hadgyakorlatot Orašacon, azaz Homokdiódon és a Pasuljanske livade gyakorlótéren, ahol a szerb elnök és kormányfő mellett magas rangú katonai és belügyi vezetők is megjelentek.

Tankok, helikopterek, taktikai egységek, új fegyverzet: a látványos hadgyakorlaton 1200 katona és 300 rendőr vett részt. Az Odgovor 2021, azaz a Válasz 2021 elnevezésű közös rendőri és katonai gyakorlatot Aleksandar Vučić államfő, a Szerbiai Katonaság főparancsnoka nyitotta meg.

Belügyminisztérium

A bemutató elején azonnal egy túszdrámába csöppent a közönség. Ennek professzionális kezelését mutatták be 22 páncélozott jármű, drónrendszerek, repülőgépek és csónakok segítségével. 26 korszerű kézi- és könnyűfegyvert mutattak be, a második rajtaütés során pedig két Gazelle Ho-45-ös helikoptert is láthattak a nézők, amelyekről deszantos egységek ereszkedtek le. 

A szerb védelmi minisztérium ezredese, Slavko Rakić elmondta, a H145-ös helikoptereket is gyártó francia Airbus vállalat több fejlesztést is átvett Szerbiától, ami a helikopterek felfegyverzését illeti. Hozzátette, megkezdődött a szerb légierő korszerűsítése is, a MiG vadászgépek fejlesztésével. A bemutató folytatásában páncélozott Hummer terepjárókat, Miloš harci járműveket és az M15-ös szállítójárművet is láthatta a közönség.

Belügyminisztérium

A szerb rendőrség és katonaság közös hadgyakorlata a Pasuljanske livade gyakorlótéren folytatódott. A 72. különleges műveleti egység terrorellenes akcióját mutatták be. A tankok és más harci járművek szemléje igazán látványosra sikerült.

Belügyminisztérium

A kétrészes hadgyakorlaton a szerb államfő és Milorad Dodik Bosznia-Hercegovina államelnökségének szerb elnöklője mellett részt vett Ana Brnabić miniszterelnök, Nebojša Stefanović védelmi miniszter, Aleksandar Vulin belügyminiszter, Milan Mojsilović, a Szerbiai Katonaság vezérkari főnöke, valamint Vladimir Rebić, a szerbiai rendőrség igazgatója is.

rendőri
katonai
katonaság
Szerbia
Belügyminisztérium
hadgyakorlat
bemutató
taktikai

Most

14:31, Frissítve: 14:37

Megszépült Felsőhegy játszótere

A Felsőhegyi Önkéntes Központ aktivistái felújították a falu játszóterét és annak környékét, így megszépítve és biztonságosabbá téve azt a legkisebbeknek.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.