Ugrás a tartalomra
Vass Tamás

Válaszokat várnak az ukrajnai magyarellenes atrocitásokra a fideszes EP-képviselők

2021.05.12
14:45
2021.05.12
14:57
Forrás
felvidek.ma
Bocskor Andrea és Gál Kinga fideszes EP-képviselők írásbeli választ igénylő kérdéseket intéztek Josep Borrellhez, az Európai Bizottság alelnökéhez, a legutóbbi beregszászi magyarellenes atrocitással kapcsolatban.

Emellett felhívták a figyelmét a Mirotvorec oldallal kapcsolatos napokban megjelent hírre.

Az EP-képviselők a tájékoztatás mellett választ szeretnének kapni arra, hogy az EU-Ukrajna Társulási Tanács óta az EU milyen lépéseket tett annak érdekében, hogy az ukrán hatóságok garantálják a kárpátaljai magyar közösség biztonságát, megelőzzék a magyarellenes akciókat, provokációkat.

Az ortodox húsvét hajnalán Beregszász utcáin „Késhegyre a magyarokkal!!!”, „Egy hetet kaptok, hogy elhagyjátok az ukrán földet, ellenkező esetben megmérgezünk titeket, akár a patkányokat!” feliratú plakátokat helyeztek ki, amiket azóta eltávolítottak.

Fidesz
magyarellenes
Kárpátalja

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Fitt percek a Pannon Televízióban

Új műsorral jelentkezik a Pannon Televízió. Nyáron sem maradnak mozgással kapcsolatos tartalmak nélkül a nézőink. A Fitt percek elnevezésű rövid átmozgató műsor részleteiről Kókai Mónika szerkesztő beszélt.
10:29, Frissítve: 12:00

Ma van a szerb rendőrség napja

A központi ünnepséget a Szerbia Palota előtt rendezik meg ma délelőtt, ahol többek között 1337 új rendőrtisztet avatnak - mondta Aleksandar Vulin belügyminiszter a Szerbiai RTV-nek adott interjújában.
08:52

Megfékezték a tüzet a čačaki Sloboda lőszergyárban

Erős robbanás rázta meg Čačakot szombaton 20 óra körül. Az erős detonációt több kisebb is követte. A robbanás a Sloboda lőszergyár területén történt. A keletkezett tüzet az illetékeseknek sikerült eloltaniuk. Éjjel nem volt újabb detonáció.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.
Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.