Ugrás a tartalomra

Választások az Egyesült Államokban - Magas érdeklődés mellett zajlik az előzetes szavazás

2022.11.03
07:34
Forrás
MTI
Az Egyesült Államokban magas részvétel mellett zajlik az előzetes szavazás azokban az államokban, ahol erre lehetősége van a polgároknak a november 8-ai törvényhozási választási nap előtt.

Ez derül ki a Floridai Egyetem hagyományos választási projektjének adataiból. Közép-európai idő szerint késő estig több mint 30 millió ember adta le voksát abban a 45 szövetségi államban, ahol már zajlik a választás. Huszonhárom államból rendelkezésre álló számok szerint a szavazók 44 százaléka regisztrált demokrata támogató, 33 százalékuk regisztrált republikánus választó, 22 százalék pedig független. Az Egyesült Államokban az úgynevezett félidős választás hivatalos időpontja november 8. A választók döntenek a törvényhozás alsóházának mind a 435 tagjáról, valamint a száztagú felsőház, a Szenátus 35 új tagjáról. Harminchat államban kormányzóválasztást is tartanak, és számos helyen önkormányzati és egyéb helyi tisztségviselőket is választanak az Egyesült Államok polgárai jövő kedden.

Amerikai Egyesült Államok
Egyesült Államok
választás
szavazás

Most

13:32

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Elkezdődött a Magyar Nemzeti Tanács kétnapos egyetemi felkészítő tábora Újvidéken. A képzés február óta zajlott online, mától jelenléti formában folytatódik az újvidéki Európa Kollégiumban, ahová több mint 50 végzős középiskolás érkezett.
11:06, Frissítve: 11:11

Verstappené a Red Bull századik pole pozíciója

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamon ő rajtol majd az élről.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.