Ugrás a tartalomra
Érkezik a szavazat az urnába
Illusztráció: Pannon RTV

A választások lebonyolításának feltételeit szeretnék javítani Szerbiában

2019-12-09
18:24
2019-12-09
19:39
Forrás
Pannon RTV
Ehhez több törvényt kellene módosítani, amelyek a pártok politikai tevékenységével, pénzelésével, valamint a korrupció megfékezésével foglalkoznak.

A tervezetekről ma tárgyalt a szerbiai parlament. A módosítások érintik egyebek között a korrupcióellenes ügynökség, illetve a közvállalatok munkáját. A tervezett változtatások megvitatását szerbiai civil szervezetek, valamint az Európai Parlament képviselői kezdeményezték idén nyáron annak érdekében, hogy javuljanak a választási feltételek Szerbiában. A törvénymódosításokról várhatóan csütörtökön szavaz a szerbiai parlament.

Kovács Elvira, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Mi, tehát a VMSZ valójában azt hangoztattuk a vita során, hogy mindenképp támogatjuk ezeket a javaslatokat, amelyeket a kormány munkacsoportja állított össze. Elsősorban azért, mert ily módon válaszolunk is az Európai Bizottság éves jelentésére, amely májusban jelent meg. Itt is azt javasolják, hogy jó lenne elsősorban a pártpénzelési törvényt módosítani.”

Szerbia
választások
Kovács Elvira
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

21:24, Frissítve: 21:59

Harry és Meghan lemondott királyi titulusáról

Lemondott királyi titulusáról Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő és a továbbiakban egyikük sem lát el hivatalos feladatokat a brit királyi családban - közölte szombat este a Buckingham-palota.
18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.