Ugrás a tartalomra
Érkezik a szavazat az urnába
Illusztráció: Pannon RTV

A választások lebonyolításának feltételeit szeretnék javítani Szerbiában

2019-12-09
18:24
2019-12-09
19:39
Forrás
Pannon RTV
Ehhez több törvényt kellene módosítani, amelyek a pártok politikai tevékenységével, pénzelésével, valamint a korrupció megfékezésével foglalkoznak.

A tervezetekről ma tárgyalt a szerbiai parlament. A módosítások érintik egyebek között a korrupcióellenes ügynökség, illetve a közvállalatok munkáját. A tervezett változtatások megvitatását szerbiai civil szervezetek, valamint az Európai Parlament képviselői kezdeményezték idén nyáron annak érdekében, hogy javuljanak a választási feltételek Szerbiában. A törvénymódosításokról várhatóan csütörtökön szavaz a szerbiai parlament.

Kovács Elvira, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Mi, tehát a VMSZ valójában azt hangoztattuk a vita során, hogy mindenképp támogatjuk ezeket a javaslatokat, amelyeket a kormány munkacsoportja állított össze. Elsősorban azért, mert ily módon válaszolunk is az Európai Bizottság éves jelentésére, amely májusban jelent meg. Itt is azt javasolják, hogy jó lenne elsősorban a pártpénzelési törvényt módosítani.”

választások
Kovács Elvira
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

12:33, Frissítve: 12:50

Kikaptak a magyarkanizsai lányok Szabadkán

Nem épp jól sikerült a bemutatkozása az újonc magyarkanizsai TSC Női Labdarúgó Klubnak a szerb Szuperligában. Vajda Fangyó lányai 7:0 arányú vereséget szenvedtek a címvédő Spartacus otthonában.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.