Ugrás a tartalomra

A választások lebonyolításának feltételeit szeretnék javítani Szerbiában

2019.12.09
18:24
2019.12.09
19:39
Forrás
Pannon RTV
Ehhez több törvényt kellene módosítani, amelyek a pártok politikai tevékenységével, pénzelésével, valamint a korrupció megfékezésével foglalkoznak.

A tervezetekről ma tárgyalt a szerbiai parlament. A módosítások érintik egyebek között a korrupcióellenes ügynökség, illetve a közvállalatok munkáját. A tervezett változtatások megvitatását szerbiai civil szervezetek, valamint az Európai Parlament képviselői kezdeményezték idén nyáron annak érdekében, hogy javuljanak a választási feltételek Szerbiában. A törvénymódosításokról várhatóan csütörtökön szavaz a szerbiai parlament.

Kovács Elvira, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Mi, tehát a VMSZ valójában azt hangoztattuk a vita során, hogy mindenképp támogatjuk ezeket a javaslatokat, amelyeket a kormány munkacsoportja állított össze. Elsősorban azért, mert ily módon válaszolunk is az Európai Bizottság éves jelentésére, amely májusban jelent meg. Itt is azt javasolják, hogy jó lenne elsősorban a pártpénzelési törvényt módosítani.”

választások
Kovács Elvira
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

Népszerű

Új szak a magyarkanizsai Iskolaközpontban

Új szakkal és több férőhellyel várja a diákokat a következő iskolaévben a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont. A középiskolában a 2024/2025-ös tanévben már a virágkertészeti szakot is választhatják a fiatalok.