Ugrás a tartalomra

Választások lesznek Radičevićen és Pecesoron

2021.06.08
15:23
2021.06.08
17:20
Forrás
Pannon RTV
Vasárnap Óbecse község két helyi közösségében: Radičevićen és Pecesoron helyi közösségi választásokat tartanak.

Mindkét településen 9 tanácstagot választanak a szavazásra jogosult polgárok. Radičevićen pár magyar él. Pecesor egy szinte teljesen magyar falu. A Szerb Haladó Párt több jelöltet is támogat ezeken a településeken. A Vajdasági Magyar Szövetség több pecesori jelöltet támogat, Radičevićen a VMSZ nem támogat jelöltet.

Kiss Igor, a VMSZ óbecsei helyi szervezetének elnöke: „Hat olyan egyéni jelölt van, akiket a VMSZ támogat. A napokban többször is pozitív hír volt Pecesorról, szombaton lepleztük le dr. Király Zoltán akadémikus emléktábláját, ugyanaznap meglepte a pecesoriakat az, hogy hosszú idő után kicsit meg lett javítva a pecesori út, amely összeköti Pecesort Óbecsével. Egyik legnagyobb ígéretünk az, hogy a pecesori iskola, illetve maga Pecesor kap egy új játszóteret, ezt a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával holnap meg is fogják kapni.”

Radičević
Pecesor
helyi közösségi választás

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.