Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Választások lesznek Radičevićen és Pecesoron

2021.06.08
15:23
2021.06.08
17:20
Forrás
Pannon RTV
Vasárnap Óbecse község két helyi közösségében: Radičevićen és Pecesoron helyi közösségi választásokat tartanak.

Mindkét településen 9 tanácstagot választanak a szavazásra jogosult polgárok. Radičevićen pár magyar él. Pecesor egy szinte teljesen magyar falu. A Szerb Haladó Párt több jelöltet is támogat ezeken a településeken. A Vajdasági Magyar Szövetség több pecesori jelöltet támogat, Radičevićen a VMSZ nem támogat jelöltet.

Pannon RTV

Kiss Igor, a VMSZ óbecsei helyi szervezetének elnöke: „Hat olyan egyéni jelölt van, akiket a VMSZ támogat. A napokban többször is pozitív hír volt Pecesorról, szombaton lepleztük le dr. Király Zoltán akadémikus emléktábláját, ugyanaznap meglepte a pecesoriakat az, hogy hosszú idő után kicsit meg lett javítva a pecesori út, amely összeköti Pecesort Óbecsével. Egyik legnagyobb ígéretünk az, hogy a pecesori iskola, illetve maga Pecesor kap egy új játszóteret, ezt a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával holnap meg is fogják kapni.”

Radičević
Pecesor
helyi közösségi választás

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.