Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Alessandra Tarantino

Választásokat tartanak Olaszországban

2022.09.25
11:20
2022.09.26
11:54
Forrás
hirado.hu
A közvélemény-kutatások szerint az Olasz Testvérek párt vezetőjének, Giorgia Meloninak van oka jó eredményben reménykedni.

Ha igaznak bizonyulnak a felmérések, Olaszországnak történelme során először lehet női miniszterelnöke. Meloni tinédzser korában aktivistaként kezdte pályáját, és hosszú út vezetett számára odáig, hogy legesélyesebb miniszterelnök-jelöltként várhassa a voksolás eredményét – írta a Politico című napilap. Megszerezni a parlamenti többséget a legnagyobb esélye az Olasz Testvérek, a Liga és a Forza Italia által alkotott koalíciónak van. Elemzők szerint egy új jobboldali olasz kormány jelentős változásokat hozna az Európai Unió politikai életébe, hiszen Olaszország rendelkezik az EU harmadik legnagyobb gazdaságával.

Olaszország
választások

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű