Ugrás a tartalomra

Választásokat tartanak Olaszországban

2022.09.25
11:20
2022.09.26
11:54
Forrás
hirado.hu
A közvélemény-kutatások szerint az Olasz Testvérek párt vezetőjének, Giorgia Meloninak van oka jó eredményben reménykedni.

Ha igaznak bizonyulnak a felmérések, Olaszországnak történelme során először lehet női miniszterelnöke. Meloni tinédzser korában aktivistaként kezdte pályáját, és hosszú út vezetett számára odáig, hogy legesélyesebb miniszterelnök-jelöltként várhassa a voksolás eredményét – írta a Politico című napilap. Megszerezni a parlamenti többséget a legnagyobb esélye az Olasz Testvérek, a Liga és a Forza Italia által alkotott koalíciónak van. Elemzők szerint egy új jobboldali olasz kormány jelentős változásokat hozna az Európai Unió politikai életébe, hiszen Olaszország rendelkezik az EU harmadik legnagyobb gazdaságával.

Olaszország
választások

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.