Ugrás a tartalomra

A választáson való részvételre buzdítottak Topolyán

2018.03.31
15:45
2018.03.31
17:09
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 1000 kifújt és festett tojást osztottak szét ma délelőtt Topolyán a Vajdasági Magyar Szövetség helyi aktivistái. A magyarországi választáson való részvételre is buzdították a helyieket.

A húsvéti tojásosztásnak többéves hagyománya van Topolyán. Szombaton az aktivisták a helyi piac látogatóit ajándékozták meg a színesre festett tojásokkal. A járókelők örültek a meglepetésnek. A tojásosztást a VMSZ Női Fórumának topolyai szervezete a párt topolyai nyugdíjas fórumával karöltve hívta életre. Paul Szikora Erzsébet, topolyai elnök, VMSZ Női Fórum: „A húsvét egy olyan ünnep, amikor az embereknek szeretnénk egy kis örömet, vidámságot hozni az életükbe.”

Idén a szervezők a húsvéti akció során a magyarországi választáson való részvétel fontosságára is szerették volna felhívni a figyelmet. Kislinder Gábor, a VMSZ elnökségi tagja szerint a helyiek számára a jövő zálogát jelenti a Fidesz-KDNP támogatása. „Ha végig járjuk és megnézzük a költségvetést, a költségvetésnek a realizációját, ami megvalósult a községben az elmúlt 3-4 évben, akkor abban rengeteg eszközt kaptunk az anyaországtól.”

Az aktivistákhoz Egeresi Sándor, a VMSZ Tanácsának tagja is csatlakozott. „Minden szavazat nagyon fontos. A nemzetépítésnek szerves részei vagyunk. Tehát nemcsak az anyaországi magyarság, hanem a határon túli magyarság is szerves része a magyar nemzetnek. Ezt a nemzetet építeni, fejleszteni kell annak érdekében, hogy Európában egy erős nemzetként éljen és megmaradjon. Ezért fontos április 8-a, ezért fontos az április 8-i választás, ezért fontos a vajdasági magyarság szavazata is.”

Egeresi Sándor úgy véli a vajdasági magyarság értékeli és méltányolja mindazt, amit a jelenlegi magyar kormány tett, tesz és tenni fog a határon túli magyarságért. Szerinte ezt a választáson való részvételi arány is igazolni fogja.

választás
húsvét

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.