Ugrás a tartalomra

Valószínűleg Brnabić marad a miniszterelnök

2020.06.26
09:30
2020.06.26
10:40
Forrás
021.rs
Valószínűleg Ana Brnabić lesz a kormányfő a következő négyéves parlamenti ciklusban is - tudta meg nem hivatalos forrásokból a Blic.

Mint írják, a jelenlegi miniszterelnök mellett Siniša Mali pénzügyminiszter, valamint Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter pozíciója biztos, azzal, hogy utóbbi tárcájához csatolják az ökológia területét is.

A sajtóhírek szerint Zorana Mihajlović építési miniszter is marad eddigi pozíciójában.

Összességében viszont számos változásra lehet számítani az új kormányban. A belgrádi lap szerint még közel sem biztos a Szerbiai Szocialista Párt kormányszerepe, az is elképzelhető, hogy ellenzékből politizálnak majd az elkövetkező négy évben.

A kormány megalakulása egyébként még várat magára, először a köztársasági parlament alakuló ülését kell megtartani, mégpedig a választás végleges eredményeinek közlését követő 30 napon belül, aztán 90 nap alatt meg kell alakulnia a kormánynak.

Ana Brnabić
kormányfő
kormány
kormányalakítás

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.