Ugrás a tartalomra

A várakozások szerint február 2-án kezdődik a Szerbiai Parlament Koszovóról szóló ülése

2023.01.25
15:20
2023.01.25
15:30
Forrás
Pannon RTV
Az ülésen Aleksandar Vučić köztársasági elnök is részt vesz. Az államfő az Instagram-oldalán közölt videóban jelentette be, hogy részt vesz az ülésen, és minden felmerülő kérdésre válaszol.

Mint mondta, két nappal ezelőtt ismertette mindazokat a problémákat, amelyekkel Szerbiának szembe kell néznie a Koszovóval fenntartott kapcsolat rendezését illetően. Azt üzente: Szerbia és az ország érdekei mindig a pártok és az egyének érdekei előtt kell, hogy álljanak, és csak közös erővel, egységesen lehet megküzdeni azért, hogy jobb jövője legyen az országnak.

Aleksandar Vučić, köztársasági elnök, Szerbia: „Minden politikai szereplőnek felajánlottam a párbeszédet, a konzultációt, hogy megismertessem őket mindazzal a nyomással, és mindennel, amivel Szerbiának szembe kell néznie. Azt mondták, hogy nem akarnak beszélgetni, legalábbis nagy részük nem akarja vállalni a nyilvános fellépést a politikai tevékenységéről. Sajnálom, hogy nem értették meg, hogy az állam fontosabb, mint bármelyik párt vagy bármelyikünk politikai érdeke. Az én kötelességem, hogy tiszteletben tartsam a képviselőházat, és eleget tegyek a kéréseiknek. El fogok látogatni a Parlamentbe, és válaszolni fogok minden kérdésre, és harcolni fogok Koszovóért és a mi Szerbiánkért.”

Koszovó
parlament

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.