Ugrás a tartalomra

Váratlanul Ukrajnába látogatott a kanadai kormányfő

2022.05.08
21:31
2022.05.08
21:51
Forrás
MTI
Az Ukrinfrom ukrán hírügynökség közzétett egy fényképet, amelyen Trudeau látható a Kijev melletti Irpinyben, a háborúban romba dőlt házak előtt.

Váratlanul Ukrajnába látogatott vasárnap Justin Trudeau kanadai miniszterelnök. Olekszandr Markusin, Irpiny polgármestere Facebook-bejegyzésben számolt be arról, hogy Trudeau azért látogatott el a településre, hogy „a saját szemével láthassa mindazt a borzalmat, amelyet az orosz megszállók idéztek elő a városban”. A Kijev melletti Irpinyt az orosz erők hetekre megszállták a háború február 24-i kezdete után. Április eleji kivonulásukat követően a településen több száz civil holttestére bukkantak, akinek halálával az ukrán hatóságok az orosz katonákat vádolják.

Kijevben Justin Trudeau találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. Kanada a kezdetektől fogva széles körű támogatást nyújt Ukrajnának Oroszországgal szemben: Moszkva-ellenes szankciók sorát vezette be, humanitárius segélyt és pénzügyi támogatást nyújtott Kijevnek, valamint fegyvereket is szállított az ukrán hadsereg támogatására.

Justin Trudeau
Ukrajna

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.