Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Irpin Mayor's Office

Váratlanul Ukrajnába látogatott a kanadai kormányfő

2022.05.08
21:31
2022.05.08
21:51
Forrás
MTI
Az Ukrinfrom ukrán hírügynökség közzétett egy fényképet, amelyen Trudeau látható a Kijev melletti Irpinyben, a háborúban romba dőlt házak előtt.

Váratlanul Ukrajnába látogatott vasárnap Justin Trudeau kanadai miniszterelnök. Olekszandr Markusin, Irpiny polgármestere Facebook-bejegyzésben számolt be arról, hogy Trudeau azért látogatott el a településre, hogy „a saját szemével láthassa mindazt a borzalmat, amelyet az orosz megszállók idéztek elő a városban”. A Kijev melletti Irpinyt az orosz erők hetekre megszállták a háború február 24-i kezdete után. Április eleji kivonulásukat követően a településen több száz civil holttestére bukkantak, akinek halálával az ukrán hatóságok az orosz katonákat vádolják.

Kijevben Justin Trudeau találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. Kanada a kezdetektől fogva széles körű támogatást nyújt Ukrajnának Oroszországgal szemben: Moszkva-ellenes szankciók sorát vezette be, humanitárius segélyt és pénzügyi támogatást nyújtott Kijevnek, valamint fegyvereket is szállított az ukrán hadsereg támogatására.

Tanjug/AP/Efrem Lukatsky
Justin Trudeau
Ukrajna

Most

08:32

No filter a Desirén

A Stúdió K Színház előadásával és Lajkó Félix koncertjével kezdetét vette a tizennegyedik Desiré fesztivál Szabadkán.
18:29

Katar 3-1-re kikapott Szenegáltól

A labdarúgó-világbajnokság csoportkörének második fordulójában a szenegáliak a 41. percben szerezték meg a vezetést, amikor Dia csapott le a katari védelem által eladott labdára.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.