Ugrás a tartalomra

Varga Judit: Az Európai Bizottság megerősítette, hogy a magyar jogszabályok nem ellentétesek az uniós joggal

2020.04.29
22:46
2020.04.29
22:51
Forrás
MTI
Szerdán hivatalosan is megerősítették Brüsszelben, hogy nincs ok eljárást indítani Magyarország ellen a koronavírus-járvány elleni védekezésért hozott döntések miatt.

Hivatalosan is megerősítette Vera Jourová, az Európai Bizottság európai értékekért és az átláthatóságért felelős alelnöke szerdán Brüsszelben, hogy nincs ok eljárást indítani Magyarország ellen a koronavírus-járvány elleni védekezésért hozott döntések miatt, mivel a magyar jogszabályok és intézkedések nem ellentétesek az uniós joggal - közölte az igazságügyi miniszter szerdán a Facebook-oldalán.

Varga Judit szerint sokáig lehetne sorolni azokat, akik mindenféle "valós érv és jogi elemzés nélkül" vádolták Magyarországot hosszú heteken át egy világjárvány kellős közepén, és kiáltottak diktatúrát a koronavírus-törvény elfogadásával kapcsolatban.

Most, hogy a bizottság megerősítette mindezen vádak alaptalanságát, a támadások az eddigieknél is "hiteltelenebbé és átlátszóbbá" váltak, ettől függetlenül viszont nagyon sok kárt okoznak és sok hasznos energiát kötnek le, amikor "mindenkire szükség lenne a gáton" - írta.

A miniszter úgy fogalmazott: "az ellenzéki áskálódások és vádaskodások ellenére sem feledhetjük, hogy a mostani nehéz időkben nincs más út, csak az összefogás."

A kormány továbbra is mindent megtesz a magyarok életének és egészségének védelméért, valamint azon dolgozik, hogy a gazdaságot mielőbb újraindítsa, és lehetővé tegye a fokozatos visszatérést a normál hétköznapokhoz - olvasható a bejegyzésben.

Európai Unió
Varga Judit

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.