Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Varga Judit: Egy nemzet fennmaradásáért mindig tenni kell

2019-03-16
08:13
2019-03-16
16:32
Forrás
Pannon RTV
Mindig figyelmeztetnünk kell magunkat arra, hogy egy nemzet fennmaradásáért mindig tenni kell, hogy egy ország, egy nemzet ne süllyedjen el - nyilatkozta Varga Judit a Pannon Televíziónak.

A magyar miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett központi ünnepségre érkezett Szabadkára. Elmondta, az európai közösségekben létezik egy nagyon erős egységesítő folyamat, az Európai Egyesült Államok létrehozására, viszont Magyarország az erős nemzetek Európáját szeretné megőrizni.

Dr. Varga Judit  a Pannon Televízió Szubjektív című műsorának felvételén kiemelte: „Ez a nap is figyelmeztet minket arra, hogy számunkra a keresztény gyökereink, a nemzeti identitásunk, a szuverenitásunk megőrzése, a családjaink támogatása elsődleges fontosságú. Ez összekapcsolható azzal, hogy a '48-as hősök bátorsága figyelmeztet minket, hogy mindig bátornak kell lennünk és helyt kell állnunk magunkért. Batthyányi Lajos mondta, hogy a birodalom részei vagyunk, nem alárendeltjei.”

A teljes interjút szombaton 17 órakor nézhetik meg a Pannon Televízió műsorán.

Varga Judit
Szubjektív

Most

20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.
19:25, Frissítve: 23:46

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.