Ugrás a tartalomra

Varga Judit: ideológiai támadások érték Magyarországot és Lengyelországot

2020.04.17
20:54
Forrás
MTI
Az Európai Parlament által pénteken elfogadott állásfoglalásban ideológiai alapú támadások vannak Magyarországgal és Lengyelországgal szemben - mondta a magyar igazságügyi miniszter.

Varga Judit az M1 aktuális csatorna műsorában hangsúlyozta, a járványügyi helyzetben - amikor összefogásra és szolidaritásra lenne szükség, hogy leküzdjék a vírust - egyesek "előveszik a régi szólamokat", forrásmegvonással fenyegetőznek, és arra szólítják fel az Európai Bizottságot, hogy szankciókat alkalmazzon. "Én egészen elképesztőnek tartom ezt ebben a helyzetben" - tette hozzá.

A magyar kormány továbbra is az emberek egészsége védelmében fog eljárni; az a törvény, amit támadnak egyértelműen ennek a cselekvésnek a lehetőségét adja meg a kormány számára - mondta. "Kitartunk ezen célunk mellett, hogy mindenképpen - ebben a veszélyhelyzetben - arra koncentráljunk, ami a legeslegfontosabb és kizárjuk ezeket a politikai támadásokat, hiszen csak elhappolják az energiát a valós védekezéstől" - tette hozzá.

Varga Judit megjegyezte, hogy az állásfoglalás teljesen valótlan állításokat tartalmaz, például arra céloznak benne, hogy a kormány megvonta az Országgyűlés ellenőrzési jogosítványait. Pedig éppen ellenkezőleg történt - mondta -, hiszen a kormánynak rendszeresen be kell számolnia a meghozott intézkedéseiről, és az Országgyűlés bármikor visszavonhatja ezt a felhatalmazást.

Európai Parlament
Varga Judit
támadás

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.