Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Varga Judit: számunkra rendkívül fontos a határon túli magyarok boldogulása

2021.08.27
18:41
2021.08.27
19:06
Interjú a magyar igazságügyi miniszterrel Szabadkán.

Első alkalommal indul Vajdasági Jogászösztöndíj Program jogászhallgatók számára. A programra olyan hallgatók jelentkezését várták, akik a szerbiai jogi karok egyikén kezdik meg tanulmányaikat. A program a magyar kormány pénzügyi támogatásával valósul meg. Az ösztöndíjszerződéseket Varga Judit magyar igazságügyi miniszter adta át Szabadkán.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Emellett felavatták a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program első vajdasági óvodáját, a Vackor Magyar Iskoláskor Előtti Nevelő és Gyakorlóintézményt Szabadkán. Az új épület átadásán ünnepi beszédet mondott Varga Judit. A száz férőhelyes intézmény szeptembertől kezdheti meg a működését, három óvodai és két bölcsődei csoporttal.

Varga Judit igazságügyi miniszterrel Farkas Athéne beszélgetett.

nemzetpolitika
Varga Judit

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.