Ugrás a tartalomra
MTI/Czeglédi Zsolt

Varga Mihály: A magyar gazdaság Európa élmezőnyében van

2020-02-14
11:56
Forrás
MTI
A gazdaság teljesítménye az elmúlt évekhez hasonlóan, 2019-ben is dobogós helyet ért el – emelte ki a magyar pénzügyminiszter.

Varga Mihály úgy kommentálta a Központi Statisztikai Hivatal gazdasági növekedési adatait, hogy azok meghaladták a magyar kormány és a Pénzügyminisztérium várakozását. Hozzáfűzte, reggel 9 óráig hét ország adatait közölte az Eurostat, közülük az első Magyarország. A miniszter szerint 2020-ban inkább kívülről jöhetnek kockázatok, ezek között említette többek között a német autóipar nehézségeit, a koronavírus turizmusra, alapanyag-ellátásra, szállítási láncokra gyakorolt hatását, az Egyesült Államok és Kína, valamint az Egyesült Államok és Európa közötti problémákat, továbbá a világ jelentős eladósodását.

A magyar Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint tavaly 4,9 százalékkal nőtt a bruttó hazai termék Magyarországon az előző évihez képest. A GDP éves növekedése 2017-ben 4,3 százalék, 2018-ban 5,1 százalék volt. A KSH tájékoztatása szerint a tavalyi negyedik negyedévben a növekedés főképp a piaci alapú szolgáltatásoknak volt köszönhető, de kisebb mértékben az ipar és az építőipar is hozzájárult.

Varga Mihály
gazdasági növekedés
Magyarország

Most

Népszerű

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.