Ugrás a tartalomra
MTI/Ujvári Sándor

Vargha Tamás: a nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke

2023.03.26
16:11
2023.03.26
16:40
Forrás
MTI
A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke - hangsúlyozta a magyar Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Koszovóból visszatérő KFOR tartalék zászlóalj fogadásakor Kecskeméten.

Vargha Tamás hozzátette, a nyugat-balkáni béke az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat. Az államtitkár a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál azt mondta: az ország biztonságpolitikai érdekeire tekintettel a magyar katonák 1995 óta vesznek részt balkáni műveletekben. A NATO vezette, jelenleg is folyamatban lévő KFOR-művelethez 1999 óta törzstisztekkel és kontingenssel járul hozzá Magyarország. Az államtitkár közölte, Magyarország kezdetektől a béke pártján áll, az ország védelméhez azonban erő és felkészültség szükséges, a szövetségi keretek között pedig részt kell venni a békét támogató műveletekben.

Vargha Tamás
Nyugat-Balkán
Magyarország
Koszovó
KFOR

Most

13:43, Frissítve: 13:53

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.
13:21, Frissítve: 13:52

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót

Népszerű